Home Aktualno Krenuo je u zaron 7. Mares Underwater Photo Marathon Cup Rab 2023

Krenuo je u zaron 7. Mares Underwater Photo Marathon Cup Rab 2023

0
Krenuo je u zaron 7. Mares Underwater Photo Marathon Cup Rab 2023

Foto: Ante Matijević

U rapskom akvatoriju održava se od 15. do 17. rujna još jedno veliko međunarodno natjecanje – 7. Mares Underwater Photo Marathon Cup Rab 2023 u organizaciji Ronilačkog kluba „Roniti se mora“ i potporu partnera, Turističke zajednice Grada Raba s generalnim sponzorom Mares, te dugogodišnju logističku pomoć Ronilačkog centra Kron, dok su se ove godine kao podrška priključili i Mirko Diving Center te KPA Amfora.

Prije samog polaska brodovima na točke zarona natjecateljima se obratio Damir Zurub u ime organizacijskog tima foto maratona rekavši da mu je drago da su se opet okupili u velikom broju u ovom prelijepom gradu i otoku Rabu koji im je domaćin zadnja četiri natjecanja te je zamolio direktoricu Ureda Turističke zajednice Grada Raba Ivanu Matušan da se obrati prisutnima, istaknuvši pritom da im je direktorica bila izuzetna potpora u ovom projektu.

Rab danas oglas

– Zaista smo ponosni što smo već četvrto natjecanje domaćini i izuzetno nam je drago što se ovdje nalazi tako šaroliko društvo – kazala je direktorica Matušan. Drago mi je što imamo upravo ovakve turiste koji nas posjećuju kroz ovakva natjecanja. Rab nije samo sunce i more, puno je više od toga što dokazujete i vi. Naše podmorje je prekrasno iako nisam ronioc, no vjerujem drugima na riječ kao i vama koji nam nakon zarona donosite dokaze u obliku podmorskih fotografija. Želim vam da provedete danas dobar dan na Rabu, da se dobro zabavite i naravno, neka najbolji pobijedi.

Direktorica se također obratila na engleskom jeziku s obzirom da se radi o međunarodnom natjecanju, ali i na talijanskom jeziku za što je dobila i ovacije talijanskih natjecatelja.

Damir Zurub predstavio je sudački trojac natjecanja kojeg čine Branislav Danevski, Francesco Pacienza i Grega Verč.

– Vrijeme nam je danas kao podareno, rekao je sudac Branislav Danevski, uvjeti su dobri, skoncentrirajte se i dajte nam dobre fotografije. Želim svima dobar uron i dobre fotografije.

Talijanski sudac Francesco Pacienza kratko je rekao: – Želim vam dobro natjecanje i nadamo se da ćemo vidjeti jako dobre fotografije od vas, posebice jer je ovdje morsko dno jako lijepo.

Nakon kratkog obraćanja i davanja dodatnih uputa upriličena je zajednička fotografija poslije koje su se organizatori i natjecatelji uputili turističkim brodovima prema otočićima Ćutinu Velom i Ćutinu Malom gdje ih očekuju danas dva, nadamo se zanimljiva i fotografski plodonosna, zarona.

Autor: Ante Matijević