Home Aktualno IQM Destination Rab | Gradu Rabu izvrsna ocjena kvalitete zadovoljstva od strane gostiju

IQM Destination Rab | Gradu Rabu izvrsna ocjena kvalitete zadovoljstva od strane gostiju

0
IQM Destination Rab | Gradu Rabu izvrsna ocjena kvalitete zadovoljstva od strane gostiju

Foto: TZG Raba

Koristeći među ostalom i alat integralnog upravljanja kvalitetom destinacije, Turistička zajednica grada Raba odgovorno usmjerava i vodi svoju destinaciju. Upravo temeljena na mjerenim rezultatima, u sedam mjeseci 2023. godine dodijeljena je izvrsna ocjena kvalitete zadovoljstva od strane gostiju.

Ukupna destinacijska kvaliteta, mjerena temeljem 9.677 recenzija u periodu od siječnja do kraja srpnja 2023. godine, iznosi izvrsnih 91,2/100!

Rab danas oglas

U sklopu IQM mjerenja zadovoljstva kvalitete gostiju, čak 4.091 recenzija dodijeljeno je hotelima koji su upravo temeljem dobivenih osvrta zabilježili kvalitetu 90/100 što je ujedno i porast u odnosu na prethodnu 2022. godinu.

U kategoriji smještajnih kapaciteta, kvaliteta privatnog smještaja iznosi 92/100 dok kampovi na temelju 1.614 recenzija bilježe kvalitetu 86/100, s performansom, odnosno trenutnom ocjenom 86/100.

Na osnovni 3.559 recenzije posjetitelji su kvalitetu ugostiteljskih objekata Grada Raba ocijenili s visokih 93/100, te performansom odnosno trenutnom kvalitetom na nivou iznad 91/100.

Veliki broj dionika u turizmu ove rado posjećene jadranske destinacije prima vlastite izvještaje kvalitete i online reputacije. Upravo im se na taj način pruža mogućnost benchmarkinga, odnosno komparacije s istim ili sličnim uslugama i djelatnostima na lokalnoj, ali i svjetskoj razini. Važan je to segment mjerenja i upravljanja kvalitetom jer na taj način dobivaju uvid u eventualne nedostatke, kao i mogućnosti za poboljšanje i unaprjeđenje kvalitete u vlastitom poslovanju, kao i dojmu kompletne destinacije.

Visoka destinacijska kvaliteta

– “Od velike je važnosti zadržati postojeću kvalitetu i u drugom dijelu 2023. godine”, smatra direktorica Turističke zajednice Grada Raba Ivana Matušan. “Trend kvalitete iznosi iznad 91/100 što znači da nema velikih oscilacija i padova u razdoblju svih popunjenih kapaciteta. Na ovaj način potičemo dionike u turizmu Grada Raba da teže destinacijskoj kvaliteti, kako bi se dobio dobar omjer cijene i kvalitete u cjelokupnoj destinaciji. Kroz IQM Destination Rab dobili smo alat kojim možemo upravljati i donositi odluke, postavljati ciljeve te usmjeravati edukacije po određenim segmentima” – poručuje Matušan.

Turističkoj zajednici Grada Raba ovo je već treća godina sudjelovanja u projektu IQM Destination Rab, odnosno projektu koji uključuje integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji. Upravo mjerenjem online reputacije poslovanja, kvalitete usluge i proizvoda dionika destinacije, turistička zajednica stvara preduvjete za upravljanje destinacijom.

Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments