Home Aktualno NAJAVA | Nastup Pučkih pjevača iz Lopara na XXII. Smotri muških pjevačkih skupina Hrvatske

NAJAVA | Nastup Pučkih pjevača iz Lopara na XXII. Smotri muških pjevačkih skupina Hrvatske

0
NAJAVA | Nastup Pučkih pjevača iz Lopara na XXII. Smotri muških pjevačkih skupina Hrvatske

Foto: Hrvoje Hodak

Dana 25. studenog, s početkom u 19 sati, u Maloj dvorani POU Ivanić-Grad, održat će se XXII. Smotra muških pjevačkih skupina Hrvatske u organizaciji KUD-a OSS Posavski Bregi. Na njima će nastupiti i KUD San Marino, izdvojena sekcija Pučki pjevači.

Na ovoj Smotri, koja je pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije i Ministarstva kulture, a koja okuplja ljubitelje tradicijske pjesme i pjevanja te ih nastoji popularizirati, osim KUD-a San Marino, nastupit će: KUD Prigorje Križevci, KUD Obreška Donja Obreška, MPS Zavičaj Pakoštane, MPS Baće iz Bošnjaka Bošnjaci, KUD Berislavić Novi Grad, MPS Sinovi atara Zagreb, KUD Orljava Pleternica, KUD Graničar Cvitović, KUD Srce Zagore Kaštel Gomilica i Pučki pivači Sveta Cecilija Kaštel Lukšić.

Rab danas oglas

Uoči nastupa na Smotri, Danijel Mušćo, predsjednik KUD-a San Marino, izjavio je: “Očuvanje tradicije i tradicijskog pjevanja u današnjim vremenima iznimno je zahtjevan i važan zadatak. Zadatak je to koji članovi pjevačke sekcije KUD-a San Marino iz Lopara na otoku Rabu rade s ljubavlju i velikim respektom prema svojim prethodnicima. Sa željom da svoje znanje i umijeće ‘pivanja po domaću’ prenesu na nove naraštaje, ovu subotu će izvesti pjesme njihova kraja kao i starinsko crkveno pjevanje koje su otrgli zaboravu.”

Na XXII. Smotri, Pučki pjevači izvest će sljedeće pjesme:

1. Brod je nama kuća i dvorovi;
2. Ti si draga još te bila mlada;
3. Moj Lopare u srcu te nosim;
4. Bog se rodo.
Autor: Lucian Borić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here