Home Aktualno TZ Općine Lopar uručila plakete dugogodišnjim gostima

TZ Općine Lopar uručila plakete dugogodišnjim gostima

0
TZ Općine Lopar uručila plakete dugogodišnjim gostima

Foto: Lopar Sand Paradise / Facebook

Nije tajna da Lopar svojim prirodnim ljepotama, ali i pristupačnošću i druželjubivošću svojih domaćina, privlači mnoge turiste. I ne samo da ih privlači – mnogima on postaje i drugi dom.

Mnogi od njih desetljećima se odlučuju vratiti u taj svoj drugi dom, a Turistička zajednica Općine Lopar upravo te svoje vjerne „stalne goste“ već godinama nastoji prepoznati, kako bi im na simboličan način odala priznanje i iskazala zahvalnost.

Rab danas oglas

I nedavno je, upravo tim povodom, bilo svečano u prostorijama TZ Općine Lopar, kada su svoje plakete i prigodne poklone primila dva para – Doris i Berthold Klausnitzer, te Pferscher Josef i Helga Hermine. Njihove priče, odnosno ono što su kazali u razgovoru s djelatnicima TZ-a Općine Lopar, donosimo i na stranicama našeg portala.

DORIS I BERTHOLD LOPARU VJERNI OD DAVNE 1972.

Njemački turisti Doris i Berthold Klausnitzer u Lopar su prvi puta došli davne 1972. kod pok. Šima i Anice Franelić. Puni emocija pričaju o tim davnim danima i nešto drugačijim vremenima. Gospođa Anica im je te davne 1972. prepustila svoju sobu, dok je ona sa svojom obitelji spavala u konobi. Od tog trenutka Doris i Berthold su kod njih pronašli svoj drugi dom.

Ističu kako su njihova djeca rasla zajedno s djecom njihovih domaćina, a najdraže im je bilo jesti domaću hranu, svježe pečeni kruh, kao i družiti se s domaćinima odnosno susjedima koje su tijekom godina upoznali. Jednostavno su se zaljubili u prirodu, čisto more i gostoljubive ljude.

Prvih par dana kupali su se na Rajskoj plaži, ali (kroz smijeh je djelatnicima TZ-a ispričala Doris) njoj su smetali tragovi kupaćeg kostima na tijelu. Anica ih je uputila na nudističku plažu Stolac i tu se stvorila njihova velika ljubav prema nudizmu, te prema spomenutoj plaži koju su posjećivali i tijekom ovogodišnjeg dvotjednog boravka kod Davora i Željke Franelić.

Nažalost, zbog otežane pokretljivosti, nisu bili u mogućnosti tamo ići pješice pa su im domaćini omogućili taxi-boat vožnju svakoga dana do plaže Stolac i natrag, ispunivši tako njihovu želju da se oprooste od svoje najdraže plaže jer smatraju da zbog zdravstvenog stanja više neće biti u mogućnosti dolaziti. Željka i Davor Franelić zahvalili su im na njihovoj dobroti i prijateljstvu koje su nastavili njegovati prema njihovoj obitelji.

BRAČNI PAR PFERSCHER 30 GODINA DOLAZI U LOPAR

Bračni par Josef i Helga Hermine Pferscher trideset su godina vjerni Loparu. Josef i Helga Hermine prvi su puta u Lopar stigli još 1993. godine i od tada traje njihova neprekidna ljubav prema Loparu. Svake godine iznova se vraćaju i ljetni odmor provode kod svojih domaćina Anta i Ljubice Paparić. Ispričali su da su im najdraže plaže u Loparu Stolac i Sahara, te da jako vole pješačiti, za što Lopar pruža idealne uvjete. Ističu da su u ovih 30 godina propješačili gotovo cijeli otok Rab, te da se nadaju da će nastaviti tradiciju svojih dolazaka i u budućnosti.

Zamjenik direktora TZ-a, Ivan Pičuljan, zahvalio je vjernim turistima, uručio im prigodne poklone i plakete Turističke zajednice Općine Lopar za vjernost i promicanje loparskog turizma, te im je od srca zaželio puno zdravlja i još mnogo dolazaka.

Autor: Lucian Borić