Home Aktualno Simboličnim dijeljenjem 134 “Rabskih torti” započelo obilježavanje Svjetskog dana turizma

Simboličnim dijeljenjem 134 “Rabskih torti” započelo obilježavanje Svjetskog dana turizma

0
Simboličnim dijeljenjem 134 “Rabskih torti” započelo obilježavanje Svjetskog dana turizma

Foto: Ante Matijević

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna, koji je ove godine posvećen temi „Turizam i zelena ulaganja“ u organizaciji Turističke zajednice Grada Raba održalo se za građane i goste besplatno vođenje povijesnom jezgrom grada Raba s licenciranim vodičima Bobanom Novaković i Bogdanom Pahljinom.

Okupilo se tridesetak zainteresiranih sugrađana i gostiju, među kojima je, za razliku od prošloga puta, mnogobrojnija bila grupa u kojoj je vođenje bilo priređeno na hrvatskom jeziku.

Rab danas oglas

U 10:00 sati, u vrijeme početka vođene ture gradom, započela je i simbolična podjela 134 “Rabskih torti” u čast 134 godina bavljenja organiziranim turizmom na otoku Rabu.

Direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Raba Ivana Matušan i voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić prolaznicima koji su se zatekli na Trgu Municipium Arba dijelili su Rabske torte uz riječi dobrodošlice i kratku ćakulu. Dijeleći gradskim trgom jedan od najprepoznatljivijih slatkih simbola Raba, učinilo se zgodnim nakratko ukrcati na turistički brod “Sardina” koji je upravo s gostima kretao na još jednu rujansku đitu. Uz dopuštenje kapetana broda Hrvoja Vrtodušića direktorica Matušan i voditelj marketinga Perčinić  putnicima su na brodu podijelili Rabske torte zaželivši im mirno more i ugodnu plovidbu.

Direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Raba Ivana Matušan kazala je kako su povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma priredili zanimljiva događanja od kojih je upravo završilo besplatno vođenje gradom koje se provodi u suradnji s Udrugom turističkih vodiča Raba.

– “Tom smo prigodom dijelili i Rapske torte, 134 Rapske torte za 134 godina bavljenja turizmom na Rabu, za koje sa sigurnošću možemo reći da su jedan od naših najprepoznatljivijih simbola, ali i specijaliteta. Želja nam je u budućnosti nastaviti s obilježavanjem Svjetskog dana turizma na sličan način. Osim toga, u nastavku tjedna očekuju nas dvije trekking utrke, Rab Island Trail 2023. i Arba trail by Rab Archaeological Traces te biciklijada Epic Rides Rab. Za kraj samog obilježavanja Svjetskog dana turizma mogu najaviti Kanatu, koja će se održati 7. i 8. listopada, a ove godine pored spravljanja ribljih specijaliteta od strane rapskih udruga, klubova i udruženja, na Rab će stići i gosti iz Đakova” – završno je rekla direktorica Matušan.

Nakon kratkotrajnog zahladnjenja i silovite bure koja je stvarala na dijelu Jadrana, pa tako i Rabu, probleme u prometovanju, tjedan je započeo lijepim vremenom, ugodnim temperaturama zraka i mora u kojima će, nadamo se, uživati preostali gosti na otoku Rabu.

Autor: Ante Matijević

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here