Home Aktualno Suradnja Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Dječjeg vrtića “Pahuljica”

Suradnja Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Dječjeg vrtića “Pahuljica”

0
Suradnja Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Dječjeg vrtića “Pahuljica”

Foto: DV Pahuljica Rab

U organizaciji Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a u sklopu obilježavanja sto godina održavanja terenske nastave na nastavno-pokusnom šumskom objektu (NPŠO) Rab, 14. rujna 2023. godine održane su i prigodne radionice.

Jedna od radionica pod nazivom „Kukci u šumi“ održana je u suradnji s Dječjim vrtićem „Pahuljica”. Ukupno četrdesetero djece u dobi od 3 do 6 godina, u pratnji svojih odgojiteljica posjetilo je NPŠO Rab gdje su imali priliku istražiti šumu i neke njene životinjske stanovnike, a nakon toga se i likovno izraziti.

Rab danas oglas

Radionicu je vodio izv. prof. dr. sc. Milivoj Franjević, sudjelovali su i doc. dr. sc. Andreja Đuka, izv. prof. dr. sc. Vinko Paulić, Dražana Pavičić, Branko Trenčev i Tomislav Pahljina, a oduševljenje viđenim i doživljenim nisu krila ni djeca ni odgojiteljice.

U Dječjem vrtiću “Pahuljica” nadaju se da će ovakva vrsta suradnje postati tradicija te da je ovo samo početak suživota u predivnoj šumi hrasta crnike na nastavno -pokusnom šumskom objektu Rab.

Autor: Sanja Grozdanić