Home Aktualno Najavljujemo 7. Mares Underwater Photo Marathon Cup 2023 u rapskom akvatoriju

Najavljujemo 7. Mares Underwater Photo Marathon Cup 2023 u rapskom akvatoriju

0
Najavljujemo 7. Mares Underwater Photo Marathon Cup 2023 u rapskom akvatoriju

Foto: Mares UWMP

U Rapskom akvatoriju održat će se od 15. do 17. rujna 2023. još jedno veliko međunarodno natjecanje 7. Mares Underwater Photo Marathon Cup Rab 2023 u organizaciji Ronilačkog kluba „Roniti se mora“ i potporu partnera turističke zajednice grada Raba s generalnim sponzorom Mares, te dugogodišnju logističku pomoć ronilačkog centra Kron, dok su se ove godine priključili kao podrška i Mirko Diving Center i KPA Amfora.

Na ovogodišnji 7. Mares UWPM Cup Rab 2023 prijavljeno je 89 natjecatelja – fotografa, asistenata i modela iz 10 zemalja; Portugala, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Bosne i Hercegovine te Nizozemske. Ovim brojem natjecatelja ovo natjecanje je opet potvrdilo da je najveće u Europi, te jedno od najvećih i u svijetu.

Rab danas oglas

Također, ovo je ujedno i prigoda za neke fotografe koji odlaze na predstojeće Svjetsko prvenstvo na Kubi početkom listopada ove godine. Natjecatelji će svoje fotografije moći predati u pet zadanih kategorija: Ambijent sa modelom, Ambijent bez modela, Riba, Makro i Kreativa. Uz nagrade fotografima, dodijelit će se i one za najbolje modele te Kup nacija gdje svoju zemlju predstavljaju najbolji natjecatelji koji imaju priliku osvojiti prijelazni pehar Kupa nacija i Blue Spirit Trophy – nagradu za izuzetan doprinos i duh fair playa.

FOTO: Guglielmo Cicerchia (ITA)

Prošlogodišnji pobjednici 6. Mares UWPM Kupa nacija su talijani s fotografima Guglielmo Cicerchia i Francesco Visintin dok je Blue Spirit Trophy pripao Josu Broere iz Nizozemske.

Ronilački klub „Roniti se mora“ sa svim svojim članovima zahvaljuje se sponzorima i partneru ovog projekta TZ grada Raba te svim natjecateljima.

Željeli bismo da se ovo naše međusobno nadvodno i podvodno druženje nastavi, da se sklapaju nova prijateljstva ispod i iznad razine vode.

Neka Mares UWPM Cup postane sinonim za stvaranje novih prijateljstava različitih ljudi koje povezuje ista strast, jezgra oko koje se možemo povezati i međusobno podijeliti tu svoju strast prema podvodnoj fotografiji i svijetu ispod površine vode. Veliko hvala još jednom svima koji sudjeluju u ovom natjecanju i što su dio ove jedinstvene priče.

Damir Zurub, Mares UWPM direktor
Prethodni članak U Kajak klubu “Rab 83” održan tečaj samogradnje kajaka
Sljedeći članak U DV Pahuljica počinje program radionica za očeve – “Klub očeva Rastimo zajedno”
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments