Home Aktualno Uskoro napokon kreće brodska linija Baška-Lopar-Baška

Uskoro napokon kreće brodska linija Baška-Lopar-Baška

0
Uskoro napokon kreće brodska linija Baška-Lopar-Baška

Foto: RabDanas

Iako se prethodnih godina puno pričalo o uspostavi županijske brodske linije Baška-Lopar-Baška, čini se da smo sada jako blizu toga da napokon i krene. Ostalo je još samo potpisivanje ugovora s odabranim ponuditeljem što bi se trebalo dogoditi ovaj ili sljedeći tjedan.

Priča oko županijske brodske linije Baška-Lopar-Baška zakotrljala se još 2021. godine, a da su stvari ozbiljne moglo se naslutiti krajem 2023. kada je Primorsko-goranska županija najavila prijedlog ugovora o međusobnoj suradnji pri uspostavljanju dviju postojećih i jedne nove linije u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu.

Rab danas oglas

A ta nova (županijska) linija bila je upravo Baška-Lopar-Baška za koju je potom 19. travnja 2024. godine objavljeno i javno savjetovanje za postupak “Zajednička nabava usluge prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na županijskoj liniji Baška-Lopar-Baška”. Nakon toga – tišina, sve do prošlog petka kada je na Rabu potpisan novi šestogodišnji ugovor za međužupanijsku liniju Rab-Lun-Rab.

FOTO: Mario Kojundžić

Već prilikom potpisivanja ugovora u Rabu župan Zlatko Komadina je najavio skorašnje uspostavljanje još dvije županijske linije.

“Imamo još dvije županijske linije koje ćemo uskoro uspostaviti, Lopar-Baška i Crikvenica-Šilo. Poduzimamo sve napore da našem domicilnom stanovništvu i u zimsko vrijeme omogućimo poveznost među otocima, ali i isto tako i našim turistima”, komentirao je tada župan.

Sve je u ponedjeljak na redovitom druženju s medijima u prostorima PGŽ-a potvrdila i pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić koja je najavila da će uskoro krenuti dvije županijske brodske linije Crikvenica-Šilo i Baška-Lopar jer se privodi kraju procedura javne nabave.

Izabela Linčić Mužić (FOTO: Screenshot YouTube)

“U petak smo na otoku Rabu svečano potpisali ugovor za liniju Rab-Lun. Za liniju Crikvenica – Šilo, nažalost, u prvom krugu nije bilo nijednog ponuditelja, pa smo žurno proveli novu javnu nabavu i možemo reći da imamo ponuditelja i nadamo se da će se sam postupak javne nabave realizirati kroz ovaj tjedan i da ćemo ovaj ili sljedeći tjedan imati potpisivanje ugovora za liniju Crikvenica – Šilo. Također imamo i treću liniju Baška – Lopar – Baška. U petak je donesena odluka o odabiru ponuditelja, te također očekujemo potpisivanje ugovora krajem ovoga ili početkom idućeg tjedna”, rekla je pročelnica Linčić Mužić te dodala da još ne može izlaziti s imenima ponuditelja dok se ne finalizira ugovor.

Primorsko-goranska županija za održavanje tih linija osigurat će 50 posto iznosa, dok će preostali pokrivat Crikvenica te Općine Šilo, Baška i Lopar. Za obje linije ukupni iznos je nešto viši od 700.000 eura.

Autor: Mario Kojundžić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime