Home Aktualno U planu nova županijska linija Baška-Lopar-Baška

U planu nova županijska linija Baška-Lopar-Baška

0
U planu nova županijska linija Baška-Lopar-Baška

Foto: Rab Danas | PGŽ

Na tjednom druženju župana Zlatka Komadine s novinarima bilo je riječi o postojećim i jednoj novoj liniji u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu, od kojih su dvije bitne i za otok Rab.

Redovita konferencija Primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine ovoga tjedna imala je u fokusu i projekte koji su važni za stanovnike otoka Raba.

Rab danas oglas

Tako je pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić informirala javnost da će se na sljedećoj sjednici Županijske skupštine razmatrati prijedlog ugovora o međusobnoj suradnji pri uspostavljanju dviju postojećih i jedne nove linije u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu.

“Radi se o županijskoj liniji na relaciji Crikvenica-Šilo-Crikvenica, međužupanijskoj liniji Rab-Lun-Rab te novoj županijskoj liniji Baška-Lopar-Baška. Za dvije postojeće linije ističu šestogodišnji ugovori te neovisno o tome što se radi o linijama s dugogodišnjom tradicijom prometovanja, radi promjene zakonske regulative nužno je bilo provesti opsežan postupak, a o prijedlogu će se glasati na Županijskoj skupštini PGŽ. Potom će se pristupiti postupku javne nabave i nadamo se dobrom odazivu zainteresiranih brodara”, rekla je pročelnica naglasivši da postupak neće utjecati na prometovanje postojećih linija.

Govoreći o vrijednostima ugovora, istaknula je da se sufinanciranje linija od strane Primorsko-goranske županije, kao nositeljice aktivnosti, kreće od 35 do 55 posto dok procijenjena vrijednost uspostave i održavanja iznosi, za liniju Crikvenica-Šilo-Crikvenica oko 250 tisuća eura, za liniju Rab-Lun-Rab 260 tisuća eura te za liniju Baška-Lopar-Baška 485 tisuća eura.

Riječ je o cjelogodišnjim linijama koje će prometovati minimalno četiri puta tjedno uz mogućnost izmjene rasporeda od strane gradova i općina ako se utvrde drugačije potrebe građana.

Prijedlog ugovora o međusobnoj suradnji pri uspostavljanju županijske linije u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu na relaciji Baška-Lopar-Baška, kao i prijedlozi ugovora za druge dvije linije bit će na dnevnom redu 23. Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, u četvrtak, 14. prosinca 2023. Nakon toga će se puno više znati.

Inače, pročelnica Linčić Mužić je zahvalila gradovima Rabu i Crikvenici, općinama Dobrinj, Baška, Lopar te Ličko-senjskoj županiji na uspješnoj suradnji u pripremi ovog projekta.

Autor: Rab Danas redakcija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here