windsurfing_juzina_sidebar_banner
Home Aktualno FOTO | Koncertom Krešimira Klarića završen ovogodišnji Orguljski festival “Petar Nakić”

FOTO | Koncertom Krešimira Klarića završen ovogodišnji Orguljski festival “Petar Nakić”

0
FOTO | Koncertom Krešimira Klarića završen ovogodišnji Orguljski festival “Petar Nakić”

Foto: FOTO: Ivica Šubić | POU Rab

Sinoć je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održan posljednji koncert ovogodišnjeg Orguljskog festivala “Petar Nakić”, a rapskoj se publici predstavio poznati karlovački orguljaš Krešimir Klarić.

Nakon što su prošloga tjedna svoje koncerte u rapskoj (eks) katedrali održali Dubravko Ćepulić Polgar (uz pratnju trubača Patrika Palića), te i prof. Željka Spinčić Bunčić, a u ponedjeljak, 17. lipnja i Katarina Mandić, posljednji se rapskoj publici sinoć predstavio još jedan orguljaš koji je studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljerke Očić.

Rab danas oglas

Riječ je o Karlovčaninu Krešimiru Klariću koji je osnovnu Glazbenu školu završio u rodnom gradu gdje je uz glavni predmet klavir učio i izborni predmet orgulje kod prof. Anite Kaić Poslek. Zatim je nastavio u srednjoj glazbenoj školi na odjelima teorije i orgulja paralelno pohađajući karlovačku Gimnaziju.

Po završetku svih matura upisao je Muzičku akademiju u Zagrebu, 2013. godine, studij orgulja u klasi red. prof. dr. art. Ljerke Očić, a zatim i studij klasične kompozicije 2016. godine u klasi red. prof. mr. art. Berislava Šipuša. Uz studij je redovito pohađao razna usavršavanja u vidu seminara i predavanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Danas je glavni orguljaš Nacionalnog svetišta svetog Josipa i župe Blažene Djevice Marije Snježne u Karlovcu, a svoj veliki talent pokazao je i rapskoj publici muzicirajući na raritetnim Nakićevim orguljama u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Njegovim koncertom ujedno je i završen ovogodišnji Orguljski festival “Petar Nakić” tijekom kojega smo mogli čuti mlade glazbene virtuoze kako sviraju na jednom od najkompleksnijih  muzičkih instrumenata ikad napravljenih.

Prethodni koncerti:

Talentirana Katarina Mandić zvucima orgulja ispunila crkvu Uznesenja BDM
Vrsna orguljašica Željka Spinčić Bunčić nastupila u rapskoj (eks) katedrali
Ovogodišnji Orguljski festival “Petar Nakić” otvorila dva mlada glazbena virtuoza 

Dio atmosfere s nastupa Krešimira Klarića možete vidjeti i u našoj fotogaleriji niže…

FOTO: Ivica Šubić | POU Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime