Home Aktualno FOTO | Vrsna orguljašica Željka Spinčić Bunčić nastupila u rapskoj (eks) katedrali

FOTO | Vrsna orguljašica Željka Spinčić Bunčić nastupila u rapskoj (eks) katedrali

0
FOTO | Vrsna orguljašica Željka Spinčić Bunčić nastupila u rapskoj (eks) katedrali

Foto: POU Rab | Ivica Šubić

Sinoć je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održan drugi od 4 najavljena koncerta ovogodišnjeg Orguljskog festivala “Petar Nakić”, a nastupila je vrsna orguljašica iz klase prof. Ljerke Očić – višestruko nagrađivana prof. Željka Spinčić Bunčić.

Nakon što su Orguljski festival “Petar Nakić” u ponedjeljak, 10. lipnja svojim nastupom otvorila dva mlada glazbena virtuoza, trubač Patrik Palić te orguljaš Dubravko Ćepulić Polgar, u četvrtak (13. lipnja) pred rapskom je publikom koncert održala i prof. Željka Spinčić Bunčić.

FOTO: POU Rab | Ivica Šubić
Rab danas oglas

Riječ je o vrsnoj orguljašici koja je diplomirala orgulje 2007. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. dr. art. Ljerke Očić, pod čijim se umjetničkim vodstvom i održava Orguljski festival “Petar Nakić” u Rabu.

Željka Spinčić Bunčić je na državnim natjecanjima u disciplini orgulje osvajala najviše nagrade za 2001., 2003., 2005. godinu u redovnim dobnim kategorijama (I. – III. kategorija), a 2007. je izvanredno nastupila u najvišoj V. kategoriji (do 30 god.) i osvojila 1. nagradu.

FOTO: POU Rab | Ivica Šubić

Nastupala je na brojnim smotrama i koncertima orguljske i komorne glazbe u Hrvatskoj i regiji, te u pratnji pjevačkih zborova “Samoborke”, “INA” i “Zvjezdice” u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Slovačkoj, Kanadi, Maleziji i Australiji.

Osim orgulja, 2010. godine je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala i glazbenu teoriju, a danas je zaposlena u Glazbenoj školi Ferdo Livadić Samobor kao nastavnica glazbenih teoretskih predmeta i orgulja.

FOTO: POU Rab | Ivica Šubić

Na drugom od najavljena 4 koncertu Željka Spinčić Bunčić je sinoć muzicirajući na raritetnim Nakićevim orguljama još jednom oduševila publiku u u rapskoj (eks) katedrali koju u ponedjeljak, 17. lipnja očekuje još nastup orguljašice Katarina Mandić, dok će na posljednjem koncertu Orguljskog festivala “Petar Nakić” u srijedu, 19. lipnja, nastupiti orguljaš Krešimir Klarić.

FOTO: POU Rab | Ivica Šubić

Podsjetimo, riječ je o festivalu koji se održava pod umjetničkim vodstvom red. prof. dr. art. Ljerke Očić (u čijoj je klasi diplomirala Željka Spinčić Bunčić), ujedno i predsjednice Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti „Franjo Dugan“ iz Zagreba, a koja je prije 17 godina, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rab, pokrenula ova orguljaška glazbena događanja u Rabu.

FOTO: POU Rab | Ivica Šubić

Kako je to izgledalo na drugom koncertu Orguljskog festivala “Petar Nakić, pogledajte u našoj fotogaleriji.

FOTO: POU Rab | Ivica Šubić