Home Aktualno FOTO | Talentirana Katarina Mandić zvucima orgulja ispunila crkvu Uznesenja BDM

FOTO | Talentirana Katarina Mandić zvucima orgulja ispunila crkvu Uznesenja BDM

0
FOTO | Talentirana Katarina Mandić zvucima orgulja ispunila crkvu Uznesenja BDM

Foto: Ivica Šubić | POU Rab

U ponedjeljak navečer je u rapskoj (eks) katedrali održan treći od 4 najavljena koncerta ovogodišnjeg Orguljskog festivala “Petar Nakić”, a nastupila je mlada i talentirana orguljašica iz Siska – Katarina Mandić.

Nakon što su na raritetnim Nakićevim orguljama u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije prošli tjedan svirali Dubravko Ćepulić Polgar (uz pratnju trubača Patrika Palića), te i prof. Željka Spinčić Bunčić, pred rapskom je publikom koncert održala još jedna orguljašica koja je studirala na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Ljerke Očić.

Rab danas oglas

Riječ je o Katarini Mandić, rođenoj 1996. godine u Sisku, gdje je završila teoretski odjel u Glazbenoj školi Frana Lhotke, a iste 2015. godine maturirala je i orgulje u klasi prof. Jasne Šumak Picek u glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

FOTO: Ivica Šubić | POU Rab

Orgulje je studirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljerke Očić, a posljednju godinu studiranja provela je na razmjeni u sklopu Erasmus programa na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu u klasi profesora Wolfganga Kogerta. Tijekom školovanja pohađala je seminare priznatih orguljaša: Henry Fairs, Martian Schmeding, Wolfgang Kogert, Gunther Rost.

Na regionalnom natjecanju orgulja 2017. godine osvojila je I. državnu nagradu, te tako osvojila i “Oskar znanja” – nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Uz brojne solističke nastupe i nastupe uz komorne sastave, djeluje i kao orguljašica bazilike sv. Kvirina u Sisku.

Nastup na Orguljskom festivalu “Petar Nakić” ubraja se u njezine redovite solističke nastupe, a i ove godine je Katarina Mandić zvucima orgulja ispunila rapsku (eks) katedralu zaradivši pljesak okupljene publike.

Bio je to treći od 4 najavljena koncerta, a posljednji bi u srijedu, 19. lipnja, trebao održati orguljaš Krešimir Klarić.

Fotografije s trećeg koncerta Orguljskog festivala “Petar Nakić možete pogledati niže u galeriji slika.

Prethodni koncert:

Vrsna orguljašica Željka Spinčić Bunčić nastupila u rapskoj (eks) katedrali
Ovogodišnji Orguljski festival “Petar Nakić” otvorila dva mlada glazbena virtuoza

FOTO: Ivica Šubić | POU Rab