Home Aktualno Naši zahtjevi moraju biti uvaženi, a nova regulativa parkiranja izglasana na obostrano zadovoljstvo

Naši zahtjevi moraju biti uvaženi, a nova regulativa parkiranja izglasana na obostrano zadovoljstvo

0
Naši zahtjevi moraju biti uvaženi, a nova regulativa parkiranja izglasana na obostrano zadovoljstvo

Foto: Ilustracija RabDanas

Prenosimo u cijelosti prijedlog grupe građana, stanovnika povijesna jezgre grada Raba, na odluku Gradskog vijeća Grada Raba sa sjednice od 5. lipnja 2023. godine, kojom se regulira novi način naplate parkiranja na javnim površinama Grada Raba:

– Ne ulazeći u zakonsku ispravnost donesene spomenute odluke mi građani ćemo se založiti kod Gradske uprave Grada Raba da se u što kraćem roku izmjeni odluka koja se odnosi na parkiranje turista koji borave u starogradskoj jezgri zbog toga što su ti turisti kroz cijelu proteklu godinu rezervirali smještajne kapacitete u Gradu po regulativi parkiranja koja je važila do novo donesene odluke od 5. lipnja 2023. godine, kada ju je izglasalo Gradsko vijeće.

Rab danas oglas

Otok Rab je turističko mjesto, a Republika Hrvatska je turistička destinacija koja se reklamira kao idealno odredište za automobilski turizam te kada imamo u vidu da je parking jednako važan kao i smještajna jedinica i poželjno je da se nalazi na najbližem mogućem mjestu rezerviranoj smještajnoj jedinici dolazimo do zaključka, da se u ovom slučaju, što se tiče parkiranja u starogradskoj jezgri, sve treba vratiti na stanje prije donesene odluke Gradskog vijeća od 5. lipnja 2023. godine.

Mi kao stanovnici starogradske jezgre ne smijemo biti zakinuti za naša ljudska prava kao i niti u jednom segmentu svojih zahtjeva za što kvalitetnije obavljanje turističke djelatnosti i u ovom slučaju se moraju uvažiti naši zahtjevi.

Ukoliko Gradska uprava smatra da je potrebno izmijeniti regulaciju parkiranja koja je važila do 5. lipnja 2023. godine, tada nakon ovogodišnje ljetne turističke sezone treba u dogovoru sa domicilnim stanovništvom iznaći i izglasati nove regulative parkiranja na obostrano zadovoljstvo.

U ime grupe građana, Bakota Zvonimir.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime