Home Aktualno 16. RAPSKI TRIATLON | Preko 300 natjecatelja uživalo na besprijekorno pripremljenim stazama

16. RAPSKI TRIATLON | Preko 300 natjecatelja uživalo na besprijekorno pripremljenim stazama

0
16. RAPSKI TRIATLON | Preko 300 natjecatelja uživalo na besprijekorno pripremljenim stazama

Foto: Marta Dumičić

U subotu 8. lipnja održan je 16. Rapski triatlon, po mnogima ujedno i najveći sportski događaj na otoku Rabu.

Na triatlonu je sudjelovalo 332 natjecatelja, iz svih dijelova Hrvatske, te natjecatelji iz susjednih zemalja Slovenije, Italije i Austrije. Iz kluba domaćina nastupilo je 19 natjecatelja u utrkama akvatlona.

Foto: Lucian Borić
Rab danas oglas

Na otvorenju triatlona prisutnima se obratila Ivana Matušan, direktorica TZG Raba: “Rab voli sport, ponio je titulu prvog Europskog otoka sporta, a i ulaganja u sport to i pokazuju. I u turizam smo implementirali sport te se to pokazalo kao pravi pogodak. Želim zahvaliti svim volonterima i entuzijastima bez kojih ne bi svega ovog bilo, a mi ćemo kao TZG Rab i Grad Rab i dalje se truditi pratiti vaše ideje i zamisli te pomagati vam da ih ostvarite”.

Foto: Marta Dumičić

Zbog održavanja biciklističkog segmenta utrke, došlo je i do privremene regulacije prometa na nerazvrstanoj cestu u uvali Padova 1, od spomenika do caffe bara „Blue“ i zabrane prometa nerazvrstanom cestom oko Gradske luke (uvala Padova 1 – INA – rotor DM – Nova riva).

Foto: Lucian Borić

Triatlon je sadržavao nekoliko disciplina – mini akvatlon (s uzrastima/kategorijama U7 M/Ž, U9 M, U9 Ž, U11 M, U11 Ž), supersport triatlon (U13 M, U15 M, U13 Ž, U15 Ž), sprint triatlon (1. utrka – HTL licencirani M; 2. utrka – HTL licencirane Ž + AATC Ž; 3. utrka – štafeta, triatlon za sve). Discipline su započele u 10:00, mini akvatlonom, utrkom U7 M/Ž.

Foto: Marta Dumičić

U sprintu su apsolutni pobjednici, uz medalje i pehare, dobili i nagrade od sponzora. Pobjednik sprinta, u muškoj konkurenciji, bio je Jacopo Butturini, 2. mjesto osvojio je Martin Štefan, i 3. mjesto pripalo je Tinu Rebiću. U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto odnijela je Marija Lukina, 2. Nika Rimaj, a 3. Aurora Valinčić.

Foto: Marta Dumičić

U promo utrci U7 M, Marin Sović-Padovan iz Triatlon kluba Rab osvojio je 2. mjesto, a u ženskoj kategoriji je, iz Triatlon kluba Rab, u istoj kategoriji, 1. mjesto osvojila Lucija Justić, a 3. Eva Bulat.

Tekst: Lucian Borić
Fotogalerija: Lucian Borić