Home Aktualno Od 7 sati otvorena birališta – biramo zastupnike u Europski parlament i članove Gradskog vijeća Grada Raba

Od 7 sati otvorena birališta – biramo zastupnike u Europski parlament i članove Gradskog vijeća Grada Raba

0
Od 7 sati otvorena birališta – biramo zastupnike u Europski parlament i članove Gradskog vijeća Grada Raba

Foto: RabDanas

U nedjelju, 9. lipnja 2024. od 7 sati otvorena su birališta na otoku Rabu na kojima će glasači birati članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, dok će glasači na području Grada Raba na prijevremenim izborima birati nove članove Gradskog vijeća.

Danas od 7 sati možemo izaći na birališta kako bismo izabrali zastupnike u Europski parlament iz Republike Hrvatske, a izbori se provode na biračkim mjestima na području Republike Hrvatske i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske.

Rab danas oglas

Od 300 kandidata, koliko ih se nalazi na 25 izbornih lista, izabrat ćemo 12 zastupnika koji će nas idućih pet godina predstavljati u Europskom parlamentu. Teritorij Republike Hrvatske, uključujući biračka mjesta izvan granica RH u 40 država, čine jednu izbornu jedinicu, a ukupno je 6751 biračko mjesto, od kojih je 98 u inozemstvu.

Pravo odlučivanja tko će nas idućih pet godina zastupati u Europskom parlamentu u Bruxellesu ima 3.731.860 birača, što je gotovo 100.000 birača manje u odnosu na iste izbore prije pet godina.

Birači na području Grada Raba danas biraju i članove Gradskog vijeća Grada Raba na prijevremenim izborima. Za 13 mjesta u Gradskom vijeću Raba natječu se četiri opcije, odnosno liste: DP-ova, koalicija lista HDZ-a, Rapskog pučkog sabora i HSS-a, lista SDP-a te kandidacijska lista grupe birača koju nosi Lovre Ševerdija. Pravo birati gradske vijećnike ima 7000 birača.

Biračka su mjesta otvarena od 7 sati, a zatvaraju se u 19 sati. Svi birači sa sobom moraju ponijeti važeći identifikacijski dokument.

Na području Grada Raba je osam biračkih mjesta, a općine Lopar samo jedno. Sva biračka mjesta s adresama moćezte vidjeti ovdje:

Nadležno gradsko izbomo povjerenstvo objavilo je biračka mjesta na području Grada Raba za prijevremene izbore za Gradsko vijeće, a svoje možete potražiti na ovom LINKU. (Kliknite na plavi link)

Nadležno gradsko izbomo povjerenstvo objavilo je i pravovaljane kandidacijske liste i zbime liste koje možete pronaći na LINKU. (Kliknite na plavi link).

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime