Home Aktualno BRAVO! Ian Peran pobijedio na poznatoj utrci “Trofej Učke” u čak dvije kategorije

BRAVO! Ian Peran pobijedio na poznatoj utrci “Trofej Učke” u čak dvije kategorije

0
BRAVO! Ian Peran pobijedio na poznatoj utrci “Trofej Učke” u čak dvije kategorije

Foto: FB | Ian Peran

U subotu 8. lipnja 2024. poznata biciklistička utrka Trofej Učke imala je svoje 46. izdanje. U čak dvije kategorije pobijedio je naš Rabljanin Ian Peran koji je ujedno postao i državni prvak u cestovnom usponu.

U organizaciji Biciklističkog kluba Rijeka održano je 46. izdanje Trofeja Učke, jedne od najpoznatijih utrke s dugogodišnjom tradicijom. U čak dvije kategorije slavio je naš Rabljanin Ian Peran koji je bio najbrži u konkurenciji biciklista do 23 godine i ELITE kategoriji.

Rab danas oglas

Dionicu dugačku 19,7 kilometara od Kantride, pa preko uspona na Učku, sve do Planinarskog doma Poklon gdje je bio cilj, Ian Peran (BK Ljubljana Gusto Santic) je prošao za 46:28 minuta čime je ujedno postao državni prvak u cestovnom usponu jer se radilo i o državnom prvenstvu.

 

FOTO: FB Ian Peran

Samo sekundu iza njega u kategoriji ELITE do cilja je došao Martin Legović (BK Novigrad), dok je treći bio Eric Stipić (BK Rijeka) sa 24 sekunde zaostaka.

U kategoriji U23 Ian Peran je također bio prvi sa spomenutim vremenom. Eric Stipić je ovdje bio drugi (46:52 minute), dok je treće mjesto osvojio Luka Radmanović (BK Rijeka) s minutom i 4 sekunde zaostatka za mladim Rabljaninom.

Dodajmo ovome da je u kategoriji ELITE kod biciklistica dionicu dugačku 7 kilometara najbrže prošla Maja Bonačić (Klub Sic) koja je nedavno na utrci 4 Island vozila za MTB Rab Paradise Team.

Druga je s dvije minute i 16 sekundi zaostatka za Bonačić bila Ana Rumiha (Adrenalina MTB Team), dok je treća Kristina Koter (KK Tropovci) zaostala dvije minute i 26 sekundi.

Autor: Mario Kojundžić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime