Home Aktualno Jadran Peran na jednoj od najtežih staza osigurao ukupnu pobjedu u Kupu Hrvatske!

Jadran Peran na jednoj od najtežih staza osigurao ukupnu pobjedu u Kupu Hrvatske!

0
Jadran Peran na jednoj od najtežih staza osigurao ukupnu pobjedu u Kupu Hrvatske!

Foto: Hrvoje Hodak

U subota, 8. lipnja 2024. bio je prvi od dva dan jedne od najstarijih utrka u Europi – 31. XCO Samobor 2024. U kategoriji Veterani C Jadran Peran je drugim mjestom osigurao ukupnu pobjedu u Kupu Hrvatske u disciplini XCO (Cross-country Olympic).

XCO Samobor je najstarija utrka u Hrvatskoj te jedna od najstarijih  u Europi koja se odvija na području Park šume Tepec na stazi koja već godinama najbolje svjetske vozače tjera do maksimuma tehničkih i kondicijskih sposobnosti.

Rab danas oglas

Biciklistička dionica na kojoj se godinama održava XCO Samobor atraktivna je i tehnički zahtjevna te se vozi nekim od najljepših dijelova grada Samobora. Staza je kružna i duljine je 4100 metara.

XCO Samobor je uvršten u kalendar Svjetske biciklističke federacije te se boduje za Kup Hrvatske, a svake godine utrku posjećuje više od 300 natjecatelja iz preko 30 zemalja.

Ove godine na 31. izdanju XCO Samobor 2024. odličan rezultat ostvario je naš Rabljanin Jadran Peran (BK Posedarje) koji je u kategoriji Veterani C (50-59) osvojio drugom mjesto, ali je tim rezultatom osigurao titulu ukupnog pobjednika Kup Hrvatske u XCO disciplini (Cross-country Olympic).

Peran je za pobjednikom u ovoj kategoriji Tihomirom Kovačem (BK CRO MTB TEAM) zoastato minuti i 5 sekundi, dok je treće mjesto osvojio Krešimir Pavičić (BBK Požega) koji je za najbržim zaostato gotovo 10 minuta (+ 09:56).

Podsjetimo, u subotu je i Jadranov sin, Ian Peran, ostvario sjajan rezultat pobijedivšđi na utrci “Trofej Učke” čime je postao i državni prvak u cestovnom usponu!

Autor: Mario Kojundžić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime