Home Aktualno Pridružite se ove subote izletu na otok Pag – Sveti Vid!

Pridružite se ove subote izletu na otok Pag – Sveti Vid!

0
Pridružite se ove subote izletu na otok Pag – Sveti Vid!

Foto: PD Kamenjak / Facebook

Planinarsko društvo Kamenjak Rab organizira jednodnevni izlet na Otok Pag – Sveti Vid (348 mnv) ove subote, 18. svibnja 2024. godine

Opis izleta:

Rab danas oglas

– polazak u 8,00 sati iz luke Rab sa M/B “Sardina” i vožnja do mjesta Jakišnica na otoku Pagu.

– dolazak u Jakišnicu je predviđen oko 9,20 sati, transfer autobusom do grada Paga gdje imamo u programu razgledavanje mjesta uz stručnog vodiča i posjet Muzeju Soli  (magazini soli su izgrađeni u 16. i 17. stoljeću i proglašeni su kulturnim dobrom RH).

– 12,00 sati polazak prema polaznom mjestu uspona na Sveti Vid (najviši vrh otoka Paga KT HPO 15.5., 348 mnv), pauza na vrhu pored ruševina crkvice Sv. Vida iz 15 st., i nastavak pješačenja prema cesti za Kolan gdje nas čeka autobus.

– obilazak Sirane Gligora u Kolanu uz stručnog vodiča, u trajanju od 30 min i degustacija najnagrađivanijih sireva Gligora (Paški sir, skuta, Kozlar, Liburjan, sir s tartufima, sir iz komine) i vina.

– po povratku u Jakišnicu na brodu Sardina se poslužuje ručak i zatim se vraćamo natrag na Rab. Predviđeni povratak u Rab je oko 18,30 sati.

Zahtjevnost: kondicijski srednje-lagano, tehnički nezahtjevno. Predviđeno trajanje hodanja:  oko 2,30 sati.

Planinarska oprema: uobičajena planinarska u skladu sa vremenskim prilikama (gojzerice/planinarske tenisice, jakna, rezervna odjeća, štapovi)

Hrana i piće: ručak na brodu “Sardina, degustacija sira u sirani Gligora, ponijeti hrane za marendu u skladu sa vlastitim potrebama, voda.

Cijena izleta: 85,00 EUR (u cijenu su uključena: vožnja brodom, ručak na brodu, degustacija u sirani, vodič na Pagu, ulaznica u Muzej soli, organizacija i vođenje izleta).

Vodič izleta: Eros Grubišić

Prijave: sve prijave na 098 461 247 (Eros Grubišić), najkasnije do petka, 17. svibnja 2024. godine.

Napomene:

Minimalan broj prijavljenih sudionika izleta je 30, maksimalni 50. U slučaju manjeg broja ili loših vremenskih prilika, Planinarsko društvo zadržava pravo otkazati navedeno putovanje.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime