Home Aktualno Uspješno održana Regata tradicijskih barki na vesla i jedra

Uspješno održana Regata tradicijskih barki na vesla i jedra

0
Uspješno održana Regata tradicijskih barki na vesla i jedra

Foto: Iva Bačić

Jučer se, u organizaciji Udruge pomorskih kapetana otoka Raba, u akvatoriju ispred rapske luke, održala Regata tradicijskih barki na vesla i jedra (batana, pasara, guc, gajeta, leut). Na regati koja je, u svojem programu, trajala gotovo čitavog dana, sudjelovalo je 5 barki na vesla i 12 barki na jedra.

Foto: Lucian Borić

Već u ranim jutarnjim satima započelo je spuštanje barki u Marini Rab, a nakon toga uslijedile su prijave natjecatelja, marenda i regatni sastanak u parku Dorki. Svojevrsno otvorenje regate započelo je u 11 sati, nastupom Gradske limene glazbe DVD-a Rab.

Foto: Lucian Borić
Rab danas oglas

Start regate na vesla krenuo je u podne. Prvo mjesto u regati na vesla odnijela je posada Karla Zrinšćaka iz Lovrana, drugo mjesto posada Vladimira Danona s Raba, a treće posada pod vodstvom Marijana Perčinića s Raba.

Foto: Lucian Borić

Regata na jedra krenula je u 14 sati, a nagrade su se u njoj dijelile u dvije kategorije – „gucevi“ i „pasare“. U kategoriji „guc“ prva je bila posada Željka Darišića iz Lovrana, druga je bila Petra Španjola (Penke), a treća Ive Bogovića (iz Rijeke). U kategoriji „pasara“ prva je bila posada Gorana Franulovića iz Lošinja, druga Maura Tessitoria iz Lovrana, a treća posada Karla Zrinšćaka.

 

S regate na jedra tijekom dana objavljen je i video s fascinantnim kadrovima, koji potpisuje JUXTA MARE, a koji možete pogledati OVDJE. Zanimljivo, u jednom kadru toga videa “ulovljen” je i kruzer Silver Whisper u daljini.

Foto: Iva Bačić

Nakon završetka regata, u kasnim poslijedpodnevnim satima uslijedilo je podizanje barki u Marini Rab, te u konačnici zajednička večera i proglašenje pobjednika u parku Dorki.

Tekst i fotogalerija: Lucian Borić
Video s regate na jedra: Iva Bačić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime