Home Obavijesti Poziv župljanima za pomoć u obnovi krova župne crkve Uznesenja BD Marije Rab

Poziv župljanima za pomoć u obnovi krova župne crkve Uznesenja BD Marije Rab

0
Poziv župljanima za pomoć u obnovi krova župne crkve Uznesenja BD Marije Rab

Foto: RabDanas

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Rab objavila je na svojoj Facebook stranici poduži post o izvođenju cjelovitih radova koji se trenutno odvijaju na župnoj crkvi. Troškovi radova su dosta visoki, pa se nadaju da će se, prema svojim mogućnostima, novčanim prilozima uključiti i župljani.

U svojoj objavi Župa Uznesenja BD Marije ističe da “krov drevne rapske katedrale već neko vrijeme prokišnjava (unatoč sitnim popravcima)”, te su zbog toga bili prisiljeni pristupiti izvođenju cjelovitih radova na 3/4 krovišta crkve na glavnoj i zapadnoj bočnoj lađi.

Rab danas oglas

“Stare kupe kanalice su već jako trošne, posebno one donje koje su izgrižene od soli. Srećom, drvena građa je u odličnom stanju. Već je dovršeno postavljanje novog krova na glavnoj lađi (nova paropropusna folija, letve, kupe kanalice). Na bočnoj lađi sa zapadne (morske) strane krov je najviše propuštao. Tijekom idućeg tjedna, ako vrijeme posluži, radovi na bočnoj lađi se nastavljaju”, stoji u objavi

Kako su troškovi radova na krovu župne crkve dosta veliki, iz Župe Uznesenja BD Marije Rab se nadaju da će se svojim novčanim prilogom uključiti i njihovi župljani prema svojim mogućnostima.

FOTO: Rab Danas arhiva

Novčani prilozi će se skupljati na dva načina: preko računa Župe i u crkvi putem kutije s natpisom “za popravak krova”.

IBAN ili broj računa Župe Uznesenja B. D. Marije Rab:

  • HR0223400091117030659
  • Opis plaćanja: Za krov župne crkve

U župnoj crkvi bit će i kutija s natpisom „za popravak krova“ u koju će se moći staviti novčani dar.

“Ako nešto od svoga uložimo za našu župnu crkvu, postat će nam još draža i više ‘naša’. Unaprijed hvala na svakom daru od srca”, zaključuje se u objavi Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Rab.

Izvor: Facebook | Župa Uznesenja BD Marije - Rab