Home Aktualno Učenici Glazbene škole razveselili publiku glazbom i maštovitim kostimima

Učenici Glazbene škole razveselili publiku glazbom i maštovitim kostimima

0
Učenici Glazbene škole razveselili publiku glazbom i maštovitim kostimima

Foto: Sandra Denona Španjol

U četvrtak navečer u Zimskom kinu Rab s početkom u 18 sati održan je Maškarani koncert učenika Glazbene škole I. M. Ronjgova PO Rab. Mali maškarani glazbenici prezentirali su publici svoja vokalna i instrumentalna umijeća prigodno odjeveni u fašničke kostime raznih likova iz stvarnog, ali i svijeta mašte. 

Večer je započela vokalnom izvedbom pjesme “Danas je Fašnik“, uz pratnju klavira, čime su mališani unijeli duh karnevala na pozornicu.

Rab danas oglas

Nakon uvodne pjesme, publika je imala priliku uživati u raznolikom programu klasičnih skladbi izvedenih na raznim instrumentima: klaviru, harmonici, flauti, mandolini…

FOTO: Sandra Denona Španjol

Posebna čar ovog koncerta bile su maštovite maske mladih glazbenika i njihovih učitelja: ninje, kauboji, male vještice, pipi duge čarape, klaunovi, životinje i ostali likovi iz stvarnog svijeta i svijeta mašte koji su oživjeli scenu Zimskog kina.

FOTO: Sandra Denona Španjol

Kostimi su dodali čar svakoj glazbenoj izvedbi, a publika je osmijehom i pljeskom počastila mlade glazbene virtuoze.

FOTO: Sandra Denona Španjol

Ne bi to bio maškarani koncert da nije bilo popularne, prigodne, slastice krafne koja je predstavljala ulaznicu za koncert.

FOTO: Sandra Denona Španjol

Ovaj Maškarani koncert učenika Glazbene škole I. M. Ronjgova PO Rab zaista je, pored prezentacije glazbenih umijeća, istaknuo i scensku kreativnost učenika glazbene škole Glazbene škole I. M. Ronjgova PO Rab što je dodatno istaknulo njihovo umjetničko izražavanje, ali i razveselilo publiku u ovo fašničko vrijeme.

Autor: Sandra Denona Španjol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here