Home Aktualno Osnovnoškolci čitali vrtićarcima zanimljive priče te zajednički obilježili Svjetski dan čitanja naglas

Osnovnoškolci čitali vrtićarcima zanimljive priče te zajednički obilježili Svjetski dan čitanja naglas

0
Osnovnoškolci čitali vrtićarcima zanimljive priče te zajednički obilježili Svjetski dan čitanja naglas

Foto: DV "Pahuljica" Rab

U srijedu, 7. veljače 2024. obilježen je Svjetski dan čitanja naglas. Obilježavanjem ovoga dana želi se naglasiti kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima, odnosno da djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi, kreiraju društvo koje će omogućiti baš svakom djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji.

Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija razumijevanje za društvene probleme i čimbenik je budućeg uspješnog razvoja djeteta.

Rab danas oglas

Za zajedničko čitanje naglas nikad nije prerano i nikad nije prekasno. Zbog toga su učenici i djelatnici Osnovne škole Ivana Rabljanina posjetili Dječji vrtić „Pahuljica”.

U sklopu školskog projekta Tulum s(l)ova i povodom Svjetskoga dana čitanja naglas, učenici 6. i 7. razredaLeonora Matrda, Sandro Gušćić, Paula Šunjić, Lana Pahljina, Mateo Saratlić i Maria Rosa Bračun, u pratnji učiteljice Petre Domaćinović i školske knjižničarke Mone Othman, posjetili su odgojno-obrazovne Pčelice i Ježiće.

Vrtićka su djeca tako mogla uživati u zabavnim pričama “Što je bubamara čula?” i “Raščupani lav”, a učenici su pokazali svoje čitalačke vještine i prisjetili se bezbrižnih vrtićkih dana. Budući da veliku važnost u razvijanju ljubavi prema čitanju te jačanju jezičnih i čitateljskih vještina kod djece imaju upravo roditelji i djetetova okolina, članovi školskog knjižničkog kluba pripremili su straničnike za roditelje sa savjetima za čitanje kod kuće i malim zadacima za djecu i roditelje koje su djeca ponijela svojim kućama.

Dječji vrtić „Pahuljica” od srca zahvaljuje Osnovnoj školi Ivana Rabljanina na inicijativi i vrlo korisnoj aktivnosti koju su pripremili za njih. Osobito zahvaljuju učenicima, odnosno njihovim nekadašnjim polaznicima koje je uvijek drago ponovno susresti. A vama, dragi čitatelji, poručuju – čitajte!

Izvor: DV Pahuljica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here