Home Aktualno BRAVO! Veliki uspjeh rapskih srednjoškolaca na međunarodnom festivalu Grand Gourmet

BRAVO! Veliki uspjeh rapskih srednjoškolaca na međunarodnom festivalu Grand Gourmet

0
BRAVO! Veliki uspjeh rapskih srednjoškolaca na međunarodnom festivalu Grand Gourmet

Foto: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

U sklopu ovogodišnjeg, IX. međunarodnog festivala Grand Gourmet koji se održao u Podstrani (Splitu) od 14. do 17. studenoga, sudjelovali su učenici SŠ Markantuna de Dominisa Rab s mentorima Zlatkom Begom i Marinom Borićem. U kategoriji sinkroniziranog posluživanja učenice 2.b razreda (Nika Tadić, Mihaela Peran i Elena Španjol Šimunelić) osvojile su srebrnu medalju. U kategoriji barska mješavina učenica Marta Dumičić osvojila je 3. mjesto i zlatnu medalju za vještinu i stručni rad, a učenik Bartol Grozdanić 2. mjesto u ukupnom poretku i zlatnu medalju za hosting.

Grand Gourmet međunarodni je festival u sklopu kojeg se odvija individualno međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista, te natjecanje ugostiteljskih objekata (restorana i konoba) u obliku timskog natjecanja konobar-kuhar.

Rab danas oglas

Individualna natjecanja su zamišljena kao mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena. Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab sudjelovala je na IX. Grand Gourmetu u kategorijama sinkronizirano posluživanje i kratka barska mješavina (barmeni).

U kategoriji sinkronizirano posluživanje, pod vodstvom mentora Zlatka Bega, učenice 2.b razreda – Nika Tadić, Mihaela Peran i Elena Španjol Šimunelić (smjera turističko-hotelijerski komercijalist) – osvojile su srebrnu medalju među ukupno 6 natjecateljskih timova.

U kategoriji kratka barska mješavina natjecalo se 16 učenika. Osim stručnoga rada, ocjenjivao se okus i miris, a najveći naglasak bio je na hostingu i poznavanju namirnica – pića. Učenica Marta Dumičić s mentorom Marinom Borićem, iz razreda 4.b, osvojila je 3. mjesto i zlatnu medalju za vještinu i stručni rad, a učenik Bartol Grozdanić, također s mentorom Marinom Borićem, iz 2.a razreda, smjera konobar, vrlo visoko 2. mjesto u ukupnom poretku i zlatnu medalju za hosting.

Ravnatelj SŠ, Damir Paparić, čestitao je učenicima sudionicima i mentorima na uspjehu. Istaknuo je kako su ova natjecanja skupa i tom prigodom zahvalio Primorsko-goranskoj županiji koja ih kroz redovne programe potiče, te Gradu Rabu i Općini Lopar koji ih kroz javne potrebe prate i omogućuju djeci da pokažu svoje vještine i znanja.

Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments