Home Aktualno BRAVO! Čak tri Rabljanke dobile nagradu za najbolje u turizmu Hrvatske u 2023.

BRAVO! Čak tri Rabljanke dobile nagradu za najbolje u turizmu Hrvatske u 2023.

0
BRAVO! Čak tri Rabljanke dobile nagradu za najbolje u turizmu Hrvatske u 2023.

Foto: RabDanas

U petak navečer u Rovinju je održana završna svečana večer Dana hrvatskog turizma u sklopu kojih su dodijeljene nagrade za najbolje u turizmu Hrvatske u 2023. godini.

Pred više od 1200 sudionika Hrvatska turistička zajednica dodijelila je i tradicionalnu nagradu Čovjek, ključ uspjeha – djelatnik godine pojedincima u 19 kategorija, a čak tri nagrade otišle su na otok Rab, što je još jedan dokaz predanog rada u turizmu na našem otoku. Dodajmo ovome da je godišnju nagradu “Anton Štifanić” osvojio Robert Pende.

Rab danas oglas

Nagradu za najboljeg pružatelja ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu za 2023. osvojila je Grozdana Matušan.

U opisu dobitnice voditelj ceremonije Duško Ćurlić je naveo: “Gospođa Matušan je cijeli svoj radni vijek provela u turizmu, a danas ova umirovljenica zajedno s obitelji aktivno djeluje kao iznajmljivačica”.

Za najbolju turističku djelatnika/djelatnicu u prijevozu (pomorski, zračni i cestovni) u ovoj godine proglašena je Katja Brnabić, inače najmlađa dobitnica godišnje nagrade na Danima hrvatskog turizma.

“Naša najmlađa dobitnica je voditeljica brodice Rab Line. Studentica kojoj je ovo prvi posao, a svojom ozbiljnošću, a opet mladenačkom posrednošću oduševljava turiste”, rekao je HRT-ov voditelj Ćurlić

Treća rapska dobitnica godišnje nagrade u turizmu je dr. med. spec. Silvestra Španjol Kurilić, voditeljica ispostave Rab Zavoda za hitnu medicinu PGŽ.

U opisu ove nagrade za najboljeg djelatnika/icu u zdravstvenom turizmu (medicinski, lječilišni, wellness) voditelji su istaknuli da doktorica Španjol Kurilić “kontinuirano radi na svojim stručnim sposobnostima, znanjima i vještinama, a sve kako bi Rab učinila sigurnijim mjesto za otočane, ali i turiste”.

Godišnju nagradu osvojio i Robert Pende

Godišnju nagradu „Anton Štifanić“, pojedinac osvojio je Robert Pende, ravnatelj Uprave za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstva pri Ministarstvu turizma i sporta

Gradonačelnik Dubrovnika preuzima nagradu za šampiona turizma (FOTO: HTZ)

Spomenimo da je na novim šampionom hrvatskog turizma za 2023. proglašen Dubrovnik, najboljim turističkim događajem godine proglašeni su Đakovački vezovi, dok je u kategoriji Ljudi u turizmu dodijeljena Godišnja nagrada „Anton Štifanić“ – tvrtke/ustanove/udruge Javnoj što je dokaz kvalitetnog rada u turizmu ustanovi Baraćeve špilje za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području općine Rakovica.

Nagrada za životno djelo uručena je Sandi Čorak, znanstvenoj savjetnici u trajnom zvanju u Institutu za turizam.

Godišnje hrvatske turističke nagrade u ovoj su se godini dodjeljivale prema novom konceptu, odnosno prema novim kategorijama koje su zajedno definirali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Riječ je o 15 kategorija, odnosno nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a dodijeljene su i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za Unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma).

Popis svih pobjednika za tradicionalnu nagradu Čovjek, ključ uspjeha – djelatnik godine:

1. Agencijski djelatnik/ica
Danijela Cvjetičanin Vrljac

2. Turistički vodič
Vlatka Pehar

3. Djelatnik/ica prodaje i marketinga u turizmu
Doris Kujundžić

4. Turistički animator/ica
Lea Sačić

5. Recepcijski djelatnik/ica
Davor Bodetić

6. Konobar/ica
Mario Ljiljanić

7. Kuhar/ica
Slavica Matošević

8. Djelatnik/ica hotelskog domaćinstva
Jelena Kocijančić

9. Pružatelj ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu
Grozdana Matušan

10. Domaćin turističkog seljačkog domaćinstva
Nada Piljić

11. Policijski službenik/ica
Goran Gašpert

12. Vatrogasac
Davorin Cvek

13. Djelatnik/ica u prijevozu (pomorski, zračni i cestovni)
Katja Brnabić,

14. Prodavač/ica
Marina Kustić

15. Spasilac/spasiteljica na kupalištima i bazenima
Ernest Horvat

16. Djelatnik/ica u zdravstvenom turizmu (medicinski, lječilišni, wellness)
Silvestra Španjol Kurilić

17. Djelatnik/ica u nautičkom turizmu
Borislav Jušić

18. Djelatnik/ica u sustavu turističkih zajednica
Sara Salamunić

19. Djelatnik/ica na uređenju i održavanju okoliša
Franko Orbanić