Home Aktualno Ususret Rab Jazz Festu | SJEĆANJA – izložba Vedrana Ružića u Galeriji Pik

Ususret Rab Jazz Festu | SJEĆANJA – izložba Vedrana Ružića u Galeriji Pik

0
Ususret Rab Jazz Festu | SJEĆANJA – izložba Vedrana Ružića u Galeriji Pik

Foto: POU Rab

Izložba vizualnog umjetnika i jazz-glazbenika Vedrana Ružića otvorit će se u ponedjeljak, 28.08.2023. u 20 sati u Galeriji PIK na adresi Ivana Rabljanina 3, Rab.

Umjetnik Vedran Ružić izlaže ovom prilikom crteže pod zajedničkim nazivom Sjećanja/
Memories. Upravo taj naziv definira cijelu izložbu gdje Vedran po predlošcima većinom u realitetu istih, a ponekad iz sjećanja dotičnih objekata, asamblaža, nađenih predmeta, precrtavajući ih i dajući im novi realitet, život, gradi svoj svijet: svijet podsvijesti, svijet imaginacije, svijet novog znakovlja i u konačnici dajući nam sebe u suživotu, simbiozi vizualnog i onog notnog, zvukovnog prevedenog u crtež.

Rab danas oglas

Upravo ovu simbiozu vizualnog i muzičkog Vedran će nam osim likovne izložbe pod nazivom “Sjećanja/Memories” predočit i koncertom projekta “6. Metara” na Rab jazz festivalu 4.09.2023.

Iz životopisa

Vedran Ružić (26.08.1986, Rijeka) vizualni je umjetnik i jazz-glazbenik (kontrabas i bass gitara). Pohađao je Jazz konzervatoriju u Klagenfurtu, a diplomirao je 2018. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Iza sebe ima tridesetak samostalnih te petnaestak zajedničkih izložbi u galerijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Posljednjih nekoliko godina fokusirao se na izvedbu serijala slika i skulptura s ciljem povezivanja umjetnosti. Autor je pet Jazz albuma te je dobitnik nagrade Porin.

Autor: D. Šegota