Home Aktualno Pjesma i ljubav uz sjećanje na Olivera na rapskoj rivi

Pjesma i ljubav uz sjećanje na Olivera na rapskoj rivi

0
Pjesma i ljubav uz sjećanje na Olivera na rapskoj rivi

Foto: Hrvoje Hodak

Od terase Old Town Bara i rekonstrukcijom podignute rapske rive na kojoj je bila smještena pozornica pa sve duž prometnice s bočnih strana protezalo se mnoštvo prizvano samo jednim imenom – “Oliver”.

A to ime u ovom našem emotivnom podneblju znači daleko više od neprijepornog pjevačkog i zabavljačkog talenta, više od boje glasa utkanog u živote mnogih od nas, više od slika mora, galeba, Splita, Šolte, Vela Luke, Roka i Cicibele, to ime predstavlja čovjeka, Velolučanina, Splićana, čiji život nije bio klasični život estradne zvijezde ponesene svjetlima Carnegie Halla i drugih svjetskih dvorana u kojima je nastupao, već život dragog i dobrog prijatelja, nepatvorenog Dalmatinca koji je svaki slobodan tren odlazio tamo gdje ga je srce odvajkada vuklo, u njegovu Velu luku, tamo gdje je dobrim dijelom proveo svoje djetinjstvo…

Rab danas oglas

A da je i ovo sinoć “vridilo” – “vridilo je!”. Nošeni uzajamnim naletima emocija, sa svakom novom pjesmom između domaćinskog Old Town Bar benda, njihovih prijatelja i publike, rađala se nova ljepota s istim nazivnikom. Bilo je jednostavno predivno sinoć biti na rapskoj rivi koja je pjevala i plesala uz Oliverovu pjesmaricu.

Pod vodstvom glavnog organizatora koncerta Nenada Trappa nastupio je “Old Town Bar bend” u sastavu; Nenad Trapp (klavijature, acc. gitara), Filip Smokvina (el. gitara), Marko Jurić (bubnjevi), Boris Belamarić (ak. gitara i mandolina), Alen Rak (bas gitara) te prateći vokali Vita Vuk i Lorena Jelusić, a svoj trag u ovoj romantičnoj, mjesečinom osvjetljenoj koncertnoj večeri posvećenoj Oliveru Dragojeviću ostavili su i gosti: Dessoto Accoustic, Duo Kristofor, Srdele s glavon od čovika, Dino Gušćić, Patrik Krstinić te rapske klape; Krijanca, Rab, Anima Arbae i Sozal.

Hvala svima bilo je lijepo!

Autor: Hrvoje Hodak
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments