Home Sport IAN PERAN – juniorski prvak Hrvatske u utrci pojedinačnog kronometra

IAN PERAN – juniorski prvak Hrvatske u utrci pojedinačnog kronometra

0
IAN PERAN – juniorski prvak Hrvatske u utrci pojedinačnog kronometra

Foto: Sandy Kovačević

Ovaj su se tjedan u Ludbregu i neposrednoj okolici održala državna prvenstva u pojedinačnoj vožnji na kronometar i cestovnoj utrci.

U četvrtak 22. lipnja održala se utrka pojedinačnog kronometra u kojoj je mladi 17-godišnji Rabljanin Ian Peran (KK Kranj) na stazi dužine 24.9 km osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske, i tako ujedno postao prvi državni prvak s otoka Raba u nekoj od disciplina u biciklizmu!

Rab danas oglas

Ianov otac Jadran Peran je u kategoriji Master C na stazi dugoj 16.6 km, unatoč tome što nije imao biciklu za kronometar, zauzeo također izvrsno 5. mjesto.

U subotu 24. lipnja održane su cestovne utrke državnog prvenstva. Sve su utrke održane na krugu dužine 10 km. Jadran je nastupio prvi u kategoriji Master C, vozio je 6 krugova, odnosno 60 km. Nakon velike borbe cijelu utrku, u ciljnom sprintu u borbi za 2. mjesto i 3. mjesto, na kraju je završio kao 4.

Kasnije je Ian u juniorskoj utrci dužine 110 km zauzeo također 4. mjesto nakon što već u 2. krugu nije uspio reagirati na napad trojice koja su na kraju zauzela prva tri mjesta.

Ovi su reztultati samo kruna doista velikog odricanja, iscrpljujućih svakodnevnih treninga u gotovo svim vremenskim uvjetima, gotovo fanatične volje i discipline praćene obiteljskom i trenerskom potporom. Ovim putem šaljemo velike redakcijske čestitke Ianu i njegovom ocu Jadranu, ali i treneru te čitavoj obitelji Peran.

Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments