
Foto: RabDanas
Jedna od tih disciplina bila je slastičarstvo, u kojoj se natjecala naša mlada Rabljanka Marija Luisa Andreškić uz mentorstvo profesorice Jasne Visković.
Nakon osvojenog prvog mjesta na školskom natjecanju u Ugostiteljskoj školi Opatiji, natjecala se na međužupanijskom natjecanju u Poreču gdje je osvojila drugo mjesto te prošla dalje na državno natjecanje zajedno s još 7 najboljih učenica slastičarstva u Hrvatskoj.
Na državnom natjecanju predstavila je svoje vještine, organiziranost, kreativnost i umijeće u slastičarstvu. Žiriju se svidjela zahtjevnost njezinog restoranskog bezglutenskog deserta, elegantnost izrade tradicionalne slastice – bijele pite, izrada svjetski poznate slastice Paris Brest-a, te je puno pohvala dobila za urednost i preciznost u radu.
Proglašena je drugom najboljom u Hrvatskoj u disciplini slastičarstvo. Te se s državnog natjecanja Worldskills Croatia 2023 vraća sa srebrnom medaljom i puno lijepih uspomena i iskustva.
Spremna za nove pobjede
Naša mlada, ali vrlo ambiciozna i vrijedna slastičarka Marija Luisa nakon osvojenog drugog mjesta na međunarodnom natjecanju GATUS u Sloveniji dobila je priliku odrađivati praksu u michelinovom restoranu Nebo, u kojem uz chefa Denija Srdoča i mentoricu Maju Kukec pokazuje svoju marljivost, trud i zainteresiranost te vrijedno skuplja nova iskustva, znanje i inspiraciju u modernom slastičarstvu.
Spremna je za nove pobjede te se priprema za buduća natjecanja u Hrvatskoj i svijetu. Nakon sezone koju će odraditi u obiteljskom restoranu Belveder na otoku Rabu pripremajući slatke deserte, čeka ju jedno od najvažnijih i najprestižnijih natjecanja AEHT koje će se ove godine održati u Litvi.