Home Vijesti Donosimo detaljnu satnicu bogatog programa “Najljepšeg otočnog adventa 2022.”

Donosimo detaljnu satnicu bogatog programa “Najljepšeg otočnog adventa 2022.”

0
Donosimo detaljnu satnicu bogatog programa “Najljepšeg otočnog adventa 2022.”

Foto: RabDanas

 

Najviše veselja najmlađima donijet će svakako ponovno otvaranje klizališta na Trgu sv. Kristofora, na kojem će svi koji to žele, pored samog klizanja, moći uživati gledajući “Bajku na ledu“, ali i uvijek zabavan hokejaški sraz vatrogasaca DVD-a Rab i ronioca Kluba podvodnih aktivnosti Amfora.

Rab danas oglas

 

Velika novost je i Božićna konjička priredba u izvedbi novoosnovanog Konjičkog kluba Soline Rab, baš kao i službeni početak rada Virtualnog muzeja ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba.

 

Rapska božićna čarolija prostirat će se od Poslovnog centra Mali Palit, preko parka Boškopini, čitavom povijesnom jezgrom grada do parka Dorke, a sve će započeti paljenjem lampica na božićnom drvcu i koncertom klape Cambi na Trgu Municipium Arba, 26. studenog u 20:00 sati. Božićno-novogodišnji vlakić, na relaciji od sportske dvorane do Nove rive, prometovat će svakodnevno od 12. do 31. prosinca.

 

 

Blagdanska druženja na dva gradska trga pratit će nezaobilazna ugostiteljska ponuda i Božićni sajam, a udarni line up koncertne ponude na adventskoj pozornici Trga Municipium Arba činit će grupa Belfast Food, koja će nastupiti 16. prosinca, zatim Željko Bebek sa svojim koncertom 27. prosinca, te Ivica Sikirić Ićo 29. prosinca, dok je za koncertnu kulminaciju silvestarske noći i doček Nove 2023. u Rabu zadužena Maja Šuput.

 

I ove će godine svako paljenje adventske svijeće u parku Dorka biti popraćeno prigodnim programom u kojem će sudjelovati mali polaznici DV Pahuljica, učenici razredne nastave rapske osnovne škole, župni zborovi i Mješovit pjevački zbor Refuli. Dječica DV Pahuljica održat će svoj tradicionalni koncert u Sportskoj dvorani Rab pod nazivom “Čuda postoje”, a svoje glazbene vještine na koncertima ususret sv. Nikoli i povodom Božića pokazat će i učenici Glazbene škole u Rabu.

 

 

Svoj doprinos stvaranju posebne božićne atmosfere i ove će godine dati žive jaslice Udruge Tunera koje će biti uprizorene u parku Dorka i kod crkve sv. Petra u Supetarskoj Dragi, a od sportskih aktivnosti nude se 5. Novogodišnja pivska utrka gradom i velika Božićno-novogodišnja biciklijada Biciklističkog kluba Mag.

 

Tu su još i koncerti grupe Mooflon, kvarteta saksofona ENDeM, tamburaškog sastava “Rapsodija”, zatim više kazališnih predstava za djecu koje će se održati u Kinu Rab. Veselo će biti i na dočeku sv. Nikole koji će dijeliti poklone na Trgu Municipium Arba, a svoj doprinos uvodu u rapsku silvestarsku noć dati će Limena glazba DVD-a Rab, baš kao i tancarinke i tancarini Folklornog društva “Rapski tanac”, dok će za zabavu i ples na podnevnom dočeku Nove godine za djecu biti zadužena grupa Venus.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime