Home Vijesti Na Rabu održan Simpozij Radne skupine za akutni koronarni sindrom Hrvatskog kardiološkog društva

Na Rabu održan Simpozij Radne skupine za akutni koronarni sindrom Hrvatskog kardiološkog društva

0
Na Rabu održan Simpozij Radne skupine za akutni koronarni sindrom Hrvatskog kardiološkog društva

Foto: Foto: Rab Danas

 

Bila je to prigoda da predavači, voditelji i ostali sudionici u prekrasnom listopadskom ambijentu osunčanog Raba podijele suvremena znanja iz područja Akutne i Intenzivne kardiološke skrbi, razmijene svoja iskustva, te da nađu vremena za profesionalni networking.

Rab danas oglas

 

Predsjednik Radne skupine za akutne koronarne sindrome Hrvatskog kardiološkog društva i hrvatski predstavnik unutar “Acute Cardiovascular Care Association”, prof. dr. sc. Zdravko Babić, specialist interne medicine – subspecijalist kardiolog, istaknuo je da je akutna kardiovaskularna skrb, zahtjevno i brzo razvijajuće područje kardiologije i intenzivne medicine, koja redovito donosi niz noviteta temeljenih na znanosti i svakodnevnoj praksi.

 

Naime, osim što su izloženi visokom stupnju psihofizičkog opterećenja, zdravstveni djelatnici koji rade na ovom području kontinuirano su obavezni usvajati nova stručna i znanstvena znanja te ih ugrađivati u svakodnevnu rutinu.

 

Radna skupina za akutne koronarne sindrome Hrvatskog kardiološkog društva od svojeg osnutka prije osamnaest godina uvijek prati najnovija saznanja iz područja akutne i intenzivne kardiovaskularne skrbi, prenosi ih svojim hrvatskim kolegama i održava ovu granu kardiologije na najvišoj dostižnoj razini.

 

Prof. dr. sc. Zdravko Babić, inače i sam po majci porijeklom s otoka Raba, najzaslužniji je što je na „rapski“ simpozij, uz domaće predavače i slušače s polja kardiologije, stigla i izuzetno jaka postava europskih stručnjaka. Svi oni redom izuzetno su zadovoljni i stručnim, ali i onim popratnim dijelom programa u kojem, pored hotelskog smještaja, dominira jedinstveni domaćinski ugođaj uronjen u suncem okupane ljepote otoka i zvonicima okrunjene vizure grada Raba.

 

Osim aktivnog praćenja predavanja, sudionici simpozija imali su prigodu subotnju večer provesti uživajući u koncertu dviju nagrađivanih rapskih klapa, ženske klape Anima Arbae i muške klape Krijanca, a neposredno prije koncerta sve ih je u ime Grada Raba srdačno pozdravio pročelnik Upravnog odjela Ureda Grada, investicija i razvoja, Denis Deželjin.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime