Home Vijesti Hildegard i Erwin Grannas na Rab su prvi puta došli 1963. u VW bubi i vozeći se legendarnim Ćutinom

Hildegard i Erwin Grannas na Rab su prvi puta došli 1963. u VW bubi i vozeći se legendarnim Ćutinom

0
Hildegard i Erwin Grannas na Rab su prvi puta došli 1963. u VW bubi i vozeći se legendarnim Ćutinom

 

Čuvši njihov razgovor, vlasnik restorana preporučio im je otok Rab, kao mjesto koje trebaju svakako posjetiti. I zaista prijatelji su poslušali savjet i te davne 1963. po prvi puta došli na Rab.

Rab danas oglas

 

Gospođa Hildegard se, u kraćem srdačnom razgovoru u Uredu TZ grada Raba, prisjetila kako su na to prvo putovanje krenuli legendarnom VW bubom te kako je to, baš kao i plovidba jednako tako legendarnim Ćutinom, ribarskim brodom preuređenim u trajekt, za njih bila prava avantura.

 

Rab i posebno starograska jezgra prirasla im je srcu odmah kod prvog susreta. Vrlo rado se prisjećaju svih svojih domaćina. U početku su boravili kod gospodina Bepa Sandalića, pa kod gospođe Ajke Pezelj, a nakon toga i kod Marijana JavoranaCica, a od 1988. godine borave na adresi Ivana Rabljanina 15, kod obitelji Vladimira Debelića.

 

Kajakom oplovila Frkanj i Kalifront

Sedamdesetih i osamdesetih godina imali su i gliser kojim su istražili čitav akvatorij Raba, ali i obližnjih otoka, a gospođa Hildegard je bila jedna od prvih koja je na Rab dovela morski kajak te je sa njime proveslala sve uvale Frkanja i Kalifronta. To isto radi i dan danas, odnosno svakog dana svojim kajakom vesla na kupanje od grada do zelenog poluotoka Frkanja i u poslijepodnevnim satima natrag prema gradu.

 

Naravno, Hildegard i Erwin prenijeli su svoju ljubav prema Rabu i na svoju djecu koja također vrlo rado s roditeljima dio svojih godišnjih provedu na Rabu.

 

Na dodjeliu plakete vjernim i dugogodišnjim gostima u Ured Turističke zajednice grada Raba, s obitelji Grannas, kao predstavnik domaćina, došla je i gospođa Mirjana Debelić.

Prethodni članak Koncert polaznika ljetne škole harfe na Pjaceti | (ned.) 3.7.2022. u 11h
Sljedeći članak PGŽ nabavlja nova vozila hitne pomoći za Gorski kotar i otoke
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments