Home Vijesti Njemački supružnici Monika i Siegfried Krause 32 godine vjerni gosti otoka Raba

Njemački supružnici Monika i Siegfried Krause 32 godine vjerni gosti otoka Raba

0
Njemački supružnici Monika i Siegfried Krause 32 godine vjerni gosti otoka Raba

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Prema takvim gostima Rab već godinama iskazuje posebno poštovanje, pa je tako i u petak 2. srpnja u prostorijama TZ grada Raba, voditelj marketinga Luka Perčinić, primio njemački bračni par, gospođu Moniku i gospodina Siegfrieda Krause, koji se Rabu vraćaju već 32 godine, te im je u znak zahvalnosti uručio Plaketu uz nekoliko prigodnih poklona.

Rab danas oglas

 

Monika i Siegfried Krause, inače stanovnici grada Duisburga, prvi puta su na Rab stigli 1989. i tada su bili su tada gosti jedne obitelji u Barbatu. Rab im se dopao na prvi pogled, pa su na njega stigli i naredne 1990. godine. Međutim, kako su naglasili u razgovoru s Lukom Perčinićem, presudna je bila 1991. kada su prvi puta kao gosti odsjeli na Palitu kod obitelji Jasne i Žarka Ružića. Naime, s njima su se toliko sprijateljili da više ne mogu ni zamisliti svoje dolaske na Rab, a da ne borave kod obitelji Ružić. To je prijateljstvo dodatno produbljeno i osnaženo prilikom jedne posjete Ružićevih obitelji Krause, kada je gospodinu bila potrebna nužna medicinska skrb zbog nastalih srčanih tegoba. Ključnu ulogu tada, uz angažirano medicinsko osoblje, imao je upravo gospodin .

 

I na ovom prijemu u Uredu Turističke zajednice grada Raba, uz bračni par Krause bili su i njihovi domaćini Jasna i Žarko Ružić.

 

“Prijašnjih godina, dok smo bili mlađi, često smo na Rab stizali i dvaput godišnje”, kazao nam je gospodin Siegfried, spomenuvši pritom da su tada na otok dolazili vukući za sobom i svoju brodicu koja im je omogućila da upoznaju i brojne skrivene ljepote ovog šumovitog i živopisnim uvalama bogatog otoka.

 

Na kraju ovog srdačnog susreta, supružnici Krause upisali su se u Knjigu gostiju koji na Rab redovito stižu 30 i više godina, a zahvalnost koja im je iskazana organizacijom ovog primanja u Uredu TZ grada Raba posebno ih je iznenadila i ugodno obradovala.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime