Home Vijesti HULK na Rajskoj plaži nadjačao ostale superjunake

HULK na Rajskoj plaži nadjačao ostale superjunake

0
HULK na Rajskoj plaži nadjačao ostale superjunake

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Vrijeme je možda i previše poslužilo darovite mlade kipare. Sunca je bilo u izobilju, oblacima niti traga, a i vjetar je odlučio mirovati tijekom četverodnevnog kreativnog rada. Voda je bila presudna kako za opstojnost skulptura tako i za rashlađivanje pregrijanih kipara, a veliki umjetnički poduhvat dovršen u petak 14. lipnja, točno u 17 sati, kada je žiri označio kraj izrade pješčanih skulptura. Akcijski junaci bili su spremni ocjenjivanje.

Rab danas oglas

 

Stručni žiri kojem se pridružilo i troje posjetitelja ovog jedinstvenog festivala odlučio je da je će medalje za osvojeno 1. mjesto pripasti mladim kiparicama Mirni Savić i Roberti Mikelić koje su iz loparskog pijeska oblikovale golemog ležećeg Hulka, drugo mjesto osvojili su August Popijač i Petar Popijač za Supermana, dok je bronca pripala Ivi Mihanović za Groota.

 

Najboljom fotografijom proglašeno je „Tuširanje ratnika“ autora Tomislava Perića

 

Među fotografima koji su se prijavili na natječaj najuspješniji je bio Tomislav Perić s fotografijom „Tuširanje ratnika“, drugo mjesto s portretom Hulka osvojila je Marija Kordić, a trećeplasiran među fotografima bio je prošlogodišnji pobjednik Antonio Ivčić.

 

Zahvalnice i medalje, uz posebne čestitke najboljima, podijelili su zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić, direktor Ureda TZO Lopar Marin Mušćo i ravnateljica Centra za kulturu Lopar Tonka Kavran. Domaćini su na svemu što je ova manifestacija tijekom godina donijela Loparu i otoku Rabu, posebno zahvalili idejnom začetniku ovog festivala akademskom slikaru Zlatku Kauzlariću Ataču i njegovoj nasljednici na mjestu umjetničke voditeljice festivala Pauli Banić. Fešta uz superjunake nastavljena je do kasno uz noć u ritmu hitova grupe „ABBA“ i koreografirano osvjetljenje skulptura.

Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments