Home Najave Koncert Alisios camerate u sklopu Rapskih glazbenih večeri / (čet.) 28. lipnja 2018. – Crkva sv. Križa u 21 h

Koncert Alisios camerate u sklopu Rapskih glazbenih večeri / (čet.) 28. lipnja 2018. – Crkva sv. Križa u 21 h

0
Koncert Alisios camerate u sklopu Rapskih glazbenih večeri / (čet.) 28. lipnja 2018. – Crkva sv. Križa u 21 h

Foto: RabDanas

 

Svirajući u raznim kombinacijama i ugošćujući u ansamblu svoje kolege instrumentaliste i pjevače Alisios Camerata s jednakim veseljem i znatiželjom pristupa literaturi originalno pisanoj za Messiean ansambl jednako kao i djelima koja sami adaptiraju. Kao takve ih je prepoznala i publika i kritika čiju su pažnju odmah privukli, a također i pozornost hrvatskih kompozitora svih generacija koji su za njih napisali ili pišu djela. Uz nastupe u Hrvatskoj, sastav je s velikim uspjehom gostovao u Austriji, na Cipru i u Japanu. Njihova izvedba Takemitsuova ‘Quatraina I’ uz Zagrebačku filharmoniju na Muzičkom Biennalu Zagreb 2015, međunarodnom festivalu suvremene glazbe, ujedno je i prva izvedba toga djela u Hrvatskoj. 2014. godine praizveli su djela pisana za njih na Danima hrvatske glazbe u Opatiji, čiji su autori kompozitori srednje i mlađe generacije – Jelaska, Skender, Tarbuk, Čop i Bobić. Činjenica da u posljednjih 25 godina u Hrvatskoj nije nastalo ni jedno djelo za ovakav sastav, a od pojave Alisiosa nastalo ih je već nekoliko, također svjedoči o interesu koji ovaj poseban ansambl pobuđuje.

Rab danas oglas

 

Usmjerenost prema komornoj glazbi Davorin Brozić ostvaruje u nekoliko vidova. Izvodeći djela klasičnoga repertoara nastupa s komornim sastavima u domovini i inozemstvu – sudjelovao je na festivalima Carl Orff u Italiji i Heidelberger Frühling u Njemačkoj, a s moskovskim kvartetom Dominant održao je četiri koncerta u sklopu njihove hrvatske turneje. Na nekoliko posljednjih Muzičkih biennala Zagreb nastupao je s kvartetom Berlinske filharmonije, odnosno kao solist uz ansambl Zeitfluss iz Graza. Za diskografsku kuću Cantus snimio je nosač zvuka Spiritual Ruždjak s komornim djelima. Suosnivač je i realizator Festivala komorne glazbe Diapason u Hrvatskome glazbenom zavodu. Davorin Brozić je solo-klarinetist Orkestra HNK u Zagrebu i docent na Muzičkoj akademiji. Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu usavršavao se kao klarinetist u New Yorku i Ženevi, a potom kao dirigent u Sieni i Milanu.

 

Vlatka Peljhan koncertna je majstorica Opernog orkestra HNK u Zagrebu i profesorica komorne glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na Visokoj školi za glazbu i ples u Rotterdamu stječe magisterij violine i viole. Solistički je nastupala uz vodeće hrvatske orkestre. Pobjednica je Međunarodnog violinističkog natjecanja ‘A. Marcosig’ u Italiji. Kao članica Zagrebačkog klavirskog trija osvojila je niz nagrada i priznanja u zemlji i inozemstvu te gostovala na međunarodnim festivalima komorne glazbe u Europi i Izraelu. Bila je članica Pacific Music Festival Orchestra u Japanu, Symphony Orchestra Academy of the Pacific u Kanadi, Rotterdamskog komornog orkestra, Amsterdamskog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista i Simfonijskog orkestra Arena di Verona.

Alja Mandić diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Valtera Dešpalja. Studij je nastavila na Conservatorio della Svizzera-Italiana u klasi Monike Leskovar i poslije Gavriela Lipkinda u Frankfurtu. Solistički je nastupala uz Zagrebačku filharmoniju, Budimpeštanskim gudačima, Moscovia Ensemble, Orkestrom CSI Lugano, Cappellen Symphony Orchestra, Südwestdeutsches Kammerorchester. Bila je članica WISE (Wienner International Soloists Ensemble) i Ansambla Cellomania. Nastupala je u Europi, Izraelu, Rusiji, Japanu i SAD-u. Kao profesorica na Crescendo Festivalu održala je masterclass u Melbourneu, Florida. Članica je žirija New Stars International Music Competition. Nedavno je postala članicom Zagrebačke filharmonije.

Mia Elezović diplomirala je glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Zvjezdane Bašić te na Hochschule für Musik u Frankfurtu u klasi Herberta Seidela. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao i na Manhattan School of Music u New Yorku u programu Contemporary Performance. Surađivala je s brojnim orkestrima i komornim sastavima u Europi, Japanu i Americi. Kao pedagog djeluje na brojnim inozemnim glazbenim učilištima, a od 2010. predaje na Conservatoire Royal de Liege u Belgiji i Umjetničkoj akademiji u Splitu.

 

Program:

  • F. Parać: Kvartet
  • L.van Beethoven: Trio za klarinet, cello i klavir op.11
  • A.Berg: Adagio za klarinet, violinu i klavir
  • W. Rabl: Kvartet op.1

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime