
Foto: Foto: Petar Lupić
KONOBA RAB
Najprije smo zavirili u Konobu Rab, gdje su Romano Vidas, šef objekta i glavni kuhar u jednoj osobi, i konobar Denis Vidas, na lijepo uređenom stolu u ovom atraktivnom i brojnim rapskim gostima omiljenom ugostiteljskom objektu, za objektiv Lupićeva fotoaparata, pripremili janjeća plućica i jetra na kiselo te janjeće kotlete s aromatiziranim travama, a uz to će gostima nuditi kao svoj specijalitet janjetinu pod pekom. Ovu su ponudu obogatili i sa dva deserta; palačinkama sa skutom, odnosno karameliziranom skutom.
RESTORAN PALIT
Sat vremena kasnije bili smo i u Restoranu Palit kojeg već dugi niz godina, točnije od 1990., uspješno vodi obitelj Fafanđel.
Cijelu priču započeo je gospodin Miljenko Fafanđel zajedno sa suprugom Ankicom, a kako to obično biva, na mladima svijet ostaje, pa je tako prije nekoliko godina obiteljsku tradiciju također s uspjehom nastavio sin Predrag, koji je zajedno s bratom Željkom odgovoran za ovu finu i ukusnu hranu. Ovim povodom na njihovom su se meniju našli: gulaš od janjetine s krumpirom i graškom i janjeća jetrica na kiselo s domaćim rezancima.
I oog puta sve je fotografijom zabilježio Petar Lupić.
Sljedećih će dana na sličan način predstaviti i preostalih 10 restorana sudionika Festivala otočne janjetine na Rabu.