
Foto: Foto: Ivica Hodak
Osim pobjede, bilo je važno osvojiti i neko od prva četiri mjesta koja osiguravaju nastup na državnom prvenstvu barmena koje će se 24. svibnja održati u Rapcu.
Barmeni su se natjecali i u spravljanju duge barske mješavine – koktela, i to uz sponzorstvo vodećeg svjetskog proizvođača najfinijih sirupa, gurmanskih preljeva, voćnih pirea, likera, voćnih smoothia i frapea, francuske tvrtke MONIN, bez čijih se proizvoda, kažu stručnjaci, gotovo i ne može zamisliti spravljanje barskih koktela.
Svaki je natjecatelj za spravljanje svojeg koktela imao na raspolaganju sedam minuta.
Proglašenje najboljih u znaku Raba i Rapca
Nakon natjecanja koje potrajalo oko tri i pol sata, prema ocijeni stručnog žirija pobjednikom je proglašen, ujedno i najmlađi natjecatelj, Luka Faflja, barmen u „Imperialu“ Rab. Drugo i treće mjesto pripalo također „Imperialovcima“ Dominiku Šanku i Dorijanu Skoblaru. Četvrto mjesto s najboljim stručnim radom osvojio je Nino Karlovčec iz Rabačkog „Valamara“. Uz njih četvoricu, zbog broja natjecatelja, kako to pravila nalažu, na državno će prvenstvo kao peti otputovati i Rabljanin Danijel Tomulić, a zbog nagrade za najbolju kreaciju priključit će im se i Filip Đurđa iz Rapca.
U natjecanju se ocjenjivao stručni rad, miris, okus te sam izgled koktela, a o putnicima na državno prvenstvo u Rapcu 24. svibnja odlučio je stručni žiri u sljedećem sastavu: za izbor najboljeg stručnog rada Robert Zuliani iz Rapca i Ticijana Ikica Piutti iz Rovinja, redoslijed koktela po okusu, boji i mirisu odredio je žiri u sastavu; Dragana Franković iz Rapca, Karlo Damjanić iz Pule i vrsni rapski barmen Alen Mravić. O najboljoj dekoraciji odlučivao je šef sale Imperialovog Hotela “Eve” Boris Kordić.
Sve je završeno, juniorskim natjecanjem barmena “Junior barmens cup”, učenika srednjih škola iz Raba i Rovinja.