Home Vijesti Rabska fjera u ozračju međunarodnog prijateljstva – Susret s predstavnicima radionica Rabu prijateljskih gradova

Rabska fjera u ozračju međunarodnog prijateljstva – Susret s predstavnicima radionica Rabu prijateljskih gradova

0
Rabska fjera u ozračju međunarodnog prijateljstva – Susret s predstavnicima radionica Rabu prijateljskih gradova

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Bili su tu predstavnici njemačkog grada Königsbrunna, Castela Montegiardino iz Republike San Marino, članovi venecijanskog sastava za staru glazbu Il Convito Musicale, kao i predstavnici slovenskih prijateljskih gradova Sežane i Kočevja.

Rab danas oglas

Izrazivši od srca veliku zahvalnost na svemu što su do sada dali i još uvijek daju Fjeri, oplemenjujući je posebnim duhom međunarodnog prijateljstva, gradonačelnik Grgurić je kazao da Rabska Fjera bez njihovog sudjelovanja ne bi bila ovo što danas jeste, top manifestacija hrvatskog turizma i ultimativni brend otoka Raba.

 

Gospodin Italo Righi, veliki i dokazani prijatelj Raba iz San Marina, još je jednom podsjetio da je za svakog žitelja ove najstarije i najmanje republike u Europi, dolazak na Rabsku fjeru daleko više od sudjelovanja u predivnom srednjovjekovnom spektaklu. Osobito u godini obilježavanja 50. obljetnice od potpisivanja Povelje o bratimljenju između gradova Raba i San Marina. Za njih je gostovanje na Fjeri, kazao je Righi, uvijek i iznova duboko emotivno iskustvo dolaska na prekrasan otok utemeljitelja njihove republike sv. Marina.

Neraskidive su spone između skupine „Gruppo Arte e Mestieri“ iz Castella Montegiardino i obnovljene Rabske fjere, pa je gospodin Righi uz ostale prigodne darove, gradonačelniku Raba darovao i kamenu ploču na koju je poznati sanmarinski klesar Giovanni Grandoni, koji je također prisustvovao primanju u Vijećnici, uklesao riječi trajne uspomene na ovo doista veliko prijateljstvo.

 

Gospodin Giovanni Grandoni isklesao je i spomen ploču koja je 2008., na 40 godišnjicu od potpisivanja Povelje o bratimljenju Raba i San Marina, postavljena u atriju Kneževog dvora, pred samim ulazom i Gradsko poglavarstvo

 

U vedrom tonu i s puno toplih riječi, nastavljena je razmjena prigodnih darova i s predstavnicima ostalih prijateljskih gradova i radionica, a gradonačelnik je obećao da će drugoga dana Fjere, lišen protokolarnih obveza, naći više vremena kako bi posjetio sve punktove na kojima se nalaze radionice dragih prijatelja Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime