Home Aktualno Ovoga vikenda navratite do Tvornice čokolade Vilma na najslađem festivalu u Opatiji

Ovoga vikenda navratite do Tvornice čokolade Vilma na najslađem festivalu u Opatiji

0
Ovoga vikenda navratite do Tvornice čokolade Vilma na najslađem festivalu u Opatiji

Foto: Andrina Perić & Anton Unković

Opatija od sutra (petak) postaje nezaobilazno odredište za sve ljubitelje čokolade. Grad će od 7. do 9. studenog preplaviti mirisi i okusi ove omiljene slastice, dok će hoteli, kavane i izložbeni prostori postati najslađi kutci u Hrvatskoj.

Najstarija i najveća hrvatska manifestacija posvećena čokoladi – Festival čokolade – u svom 19. izdanju donosi bogat trodnevni program prepun doživljaja, s nikad većim brojem radionica i interaktivnih sadržaja.

FOTO: Anton Unković

U centru Gervais očekuje vas prava čokoladna čarolija! Posjetitelji će moći kušati ručno rađene praline, torte, čokoladne likere i brojne originalne proizvode domaćih i stranih proizvođača, uz ovogodišnju posebnu atrakciju – tortu “Opatija – The Chocolate Town”.

Već u petak učenici Ugostiteljske škole Opatija pokazat će svoje slastičarsko umijeće, dok će tijekom vikenda najmlađi uživati u choco igraonici Cukar.animacije, a odrasli u radionici sparivanja vina i čokolade. Ispred centra posjetitelje očekuju čokoladni užici u Chocolate Baru hotela Keight i Gelato kutku by Valle Losca, a sve će pratiti brojni glazbeni nastupi koji će zaokružiti festivalsku atmosferu.

FOTO: Anton Unković

U “Choco labu by Martini Cioccolato” u Kulturnom domu Zora, tijekom tri dana održavat će se kreativne i interaktivne radionice za sve uzraste. Oni koji žele naučiti tajne izrade vrhunskih pralina moći će sudjelovati u zanimljivim masterclassovima i uživo pratiti proces stvaranja pravih čokoladnih umjetnina.

Vilma slastice na dvije lokacije

Čokoladna iznenađenja nastavljaju se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, gdje je smještena Tvornica čokolade Vilma. Ondje posjetitelji mogu saznati kako nastaju praline, kušati ih, ponijeti kući i razgledati retrospektivnu izložbu o povijesti brenda Vilma. Pored toga, Vilma slastice imaju i prodajni štand u centru Gervais.

FOTO: Andrina Perić

Još jedan nezaobilazan čokoladni punkt je opatijska tvornica čokolade – Milenij Choco svijet u hotelu Continental, gdje se održavaju radionice personaliziranja čokolade i zabavne „chococrash“ radionice.

FOTO: Andrina Perić

Opatijski hoteli i kavane u čokoladnom ruhu

Opatijski hoteli i kavane pripremili su prave čokoladne poslastice – od toplih napitaka i čokoladnih koktela do deserata koji spajaju tradiciju i suvremenost. Uz bogatu eno-gastro ponudu te posebne wellness i spa programe, posjetitelji mogu uživati i u kreativnim iskustvima:

Hotel Keight poziva na radionicu izrade čokoladnih koktela i soufflea te na umjetničku radionicu Sip & Paint s motivima čokolade, Kavana Imperial nudi zabavne čoko radionice za djecu, dok Hotel Miramar priprema radionicu crtanja s čokoladom.

FOTO: Anton Unković

Na terasi hotela Imperial smjestit će se atraktivna instalacija AI Booth – čokoladna čarolija budućnosti, inovativna foto kabina koja uz pomoć umjetne inteligencije posjetiteljima omogućuje stvaranje personaliziranih fotografija otisnutih na magnetić, a sav prihod od fotografiranja bit će doniran Udruzi osoba s invaliditetom grada Opatije.

Croatian Choco Concept & Lungomare Chocolates ove su godine pripremili dvostruku dozu čokoladne čarolije! U hotelu Bristol održava se raskošni Chocolate Fountain Party s četiri čokoladne fontane, a program Chocolate Experience Opatija donosi interaktivne radionice izrade i ukrašavanja čokolade, degustacije, izložbu čokoladnih kreacija te pripremu aromatiziranih toplih čokolada – savršeno iskustvo za male i velike sladokusce.

FOTO: Anton Unković

“Festival čokolade jedna je od najposjećenijih opatijskih manifestacija i važan motiv dolaska domaćih i stranih gostiju. Svake godine donosi sve bogatiji program te spaja tradiciju i inovaciju, lokalne i međunarodne proizvođače. Posebno nas veseli što se održava uoči godine u kojoj će Kvarner ponijeti titulu Europske regije gastronomije, što dodatno potvrđuje vrijednost ovakvih događanja u razvoju turizma koji odražava lokalnu kulturu i tradiciju”, istaknula je direktorica TZ grada Opatija, Suzi Petričić.

Poseban kulturni ugođaj donosi Hrvatski muzej turizma s izložbom “Od zrna do čokolade: putovanje kroz vrijeme”, putujućom izložbom Muzeja čokolade Zagreb koja otkriva povijest i simboliku čokolade kroz stoljeća. Otvorenje izložbe održat će se danas u 18 sati, a moći će se razgledati do 25. siječnja iduće godine. Hrvatski muzej turizma pripremio je i zanimljive čokoladne radionice za djecu i odrasle. U Gradskoj knjižnici i čitaonici Viktor Car Emin postavljena je izložba “Priča o čokoladi”, a najmlađi se mogu okušati u maštovitim likovnim radionicama.

Opatija i čokolada već se dugo javno vole – još od vremena kada su bečke torte i čokoladne slastice vlakom stizale u srce Kvarnera. Zato nije slučajno da je studeni u Opatiji mjesec čokolade, a ovaj vikend njegov najslađi vrhunac.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.