Home Vijesti Održana 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Lopar

Održana 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Lopar

0
Održana 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Lopar

Foto: Lucian Borić

Dana 27. lipnja održana je 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Lopar. Sjednici je nazočilo osam vijećnika. Odsutan je bio Dino Ivanić.

Na dnevnom redu našle su se četiri točke. Prve dvije (Prijedlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o transformaciji prostornog plana uređenja Općine Lopar i Prijedlog Odluke o transformaciji Prostornog plana uređenja Općine Lopar putem sustava e-Planovi) bile su tehničkog karaktera i usvojene su jednoglasno. Prije izglasavanja dnevnoga reda, načelnik Zdenko Jakuc predložio je povlačenje točke pod brojem 3. (Suglasnost na Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za prodaju nekretnine označene kao k.č. 2141/4 k.o. Lopar) uz objašnjenje kako bi se o njoj bilo dobro još konzultirati, što je jednoglasno prihvaćeno.

Rab danas oglas

Na aktualnom satu vijećnik Željko Pećarina upitao je direktora Vrutka d.o.o. i Loparka d.o.o., Sašu Škarića, kada će biti omogućeno plaćanje računa od Vrutka i Loparka na pošti bez provizije, na što je Saša Škarić odgovorio kako će se o tome do idućeg vijeća raspitati, te da će se onda znati kada će biti, i hoće li biti.

Na ovoj sjednici vijeća nastavljeno je glasovanje o prijedlozima (točka br. 4) odluka o dodjeli dozvola na pomorskom dobru na području Općine Lopar za (točka 4.1.) lokaciju Mel (redni br. dozvole 27a), lokaciju Livačina (točke 4.2. i 4.3.; redni br. dozvola 17 i 18). Točka 4.1. usvojena je jednoglasno. Pod glasovanjem o točki 4.2. i 4.3. iz glasanja su se, zbog osobnih razloga, izuzeli Damir Paparić i Albina Andreškić. Točka 4.2. usvojena je jednoglasno, a točka pod rednim br. 4.3. (redni br. 18, Livačina), uoči čijeg izglasavanja su vijećnici MODES-a zatražili stanku i dobili ju, nije usvojena s četiri „suzdržana“, i dva „za“.

Neusvajanje točke 4.3. izazvalo je burnu reakciju vijećnika MODES-a, koji su nakon sjednice uputili i sljedeće priopćenje: Niti ovaj put neki općinski vijećnici (HDZ) ne shvaćaju čin prisege, već svoju poziciju općinskog vijećnika koriste u dnevnopolitičke igrokaze, kao u davna komunistička (mračna) vremena, gdje bez obzira na zakon, natječaj, visinu licitiranja cijene, iako se radi o domaćem poduzetniku, uzimaju za pravo biti iznad morala, poštenja, etike, pravde, zakonitosti, dobrobiti općine! Nažalost, ovakve odluke, neprincipijelne, potvrđuju pravilo u RH da HDZ i politički moćnici, kako na državnoj razini, tako i malim općinama, presuđuju i da za njih procedure i pravila ne postoje, već je za njih politički ili osobni interes jedino bitan.

Autor: Lucian Borić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime