Home Aktualno I sve dokli moren jopet ćemo mi skupa i zapivat!

I sve dokli moren jopet ćemo mi skupa i zapivat!

0
I sve dokli moren jopet ćemo mi skupa i zapivat!

Foto: RabDanas

“Jo, ma ča ste me razveselili!”– bio je vidljivo iskreni usklik Dragice Ribarić, kada su je u posjet u Domu za starije osobe u Rabu došli njezini mještani, prijatelji i kolege: Anka Matušan, Sabina Blagdan, Milica Faflja, Nada Grgurić i Anđelo Brna. A sve su to bivši i sadašnji članovi Folklornog društva “Tanac” s kojima je Dragica dijelila amaterske folklorne dane i godine u plesu, pjevanju i nadasve guštu i veselju.

Dragica je zaprvo jedna od najstarijij članica tog društva u kojem je ne samo plesala već i pjevala domaće banjolske i rapske pjesme. Zato i nije trebalo puno za nagovoriti je na pjesmu i za vrijeme ovog susreta. Naprotiv, prva je i povela onu domaću Rabe grade oko tebe more, a i druge, dok je Brna izvodio varijacije na svom mihu. – “A ča ću kada ja to volin i to me još uvik veseli”, govorila je.

Rab danas oglas

I u ovim vremešnim danima, Dragica se svega toga prisjetila, žaleći što su ih na žalost već mnogi prijatelji i napustili. Prisjetila se sa sjetom i svoje partnerice u pjevačkom duetu, pokojne Ruže Debelić – Kurelke, jer njih dvije bile su kao “jedno grlo” u svakoj pjesmi.

Pogledajte i kratki video zapis u kojem naša Dragica Ribarić – Dočika tijekom posjeta uz Anđela Brnu na mihu pjeva “Rabe grade oko tebe more”

 

Mi ćemo i u ovoj prilici reći: “Hvala Dragica na svemu, sretno i sve najbolje!” A ona će na rastanku svojim prijateljima ponoviti ono s početka: “Jo, ma ča ste me razveselili!” I nadodati: “Blizu smo, nismo daleko, pa dojdite vi meni jopet. I sve dokli moren jopet ćemo mi skupa i zapivat!”

Napisao: Josip Fafanđel

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime