windsurfing_juzina_sidebar_banner
Home Aktualno Donosimo program 39. Rapskih glazbenih večeri za 4. srpanj. Nastupit će Martin Draušnik, Zita Draušnik, Nadia Varga-Modrić

Donosimo program 39. Rapskih glazbenih večeri za 4. srpanj. Nastupit će Martin Draušnik, Zita Draušnik, Nadia Varga-Modrić

0
Donosimo program 39. Rapskih glazbenih večeri za 4. srpanj. Nastupit će Martin Draušnik, Zita Draušnik, Nadia Varga-Modrić

Foto: RabDanas

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Raba i Turističke zajednice Grada Raba, u četvrtak, 4. srpnja 2024. u okviru programa 39. Rapskih glazbenih večeri održat će se koncert u crkvi sv. Križa s početkom u 21.00 sati.

Na koncertu će nastupiti:

  • Martin Draušnik – violina
  • Zita Draušnik- violončelo
  • Nadia Varga Modrić – glasovir
Rab danas oglas

Program koncerta

  • Edvard Grieg – Andante con moto u c-molu
  • Dmitri Schostakowitsch – Trio no. 1 op. 8 u c-molu
  • Andante – Moderato
  • Bedrich Smetana- Trio no. 1 op. 15 u g-molu
  • Moderato assai
  • Allegro, ma non agitato
  • Presto

Biografije izvođača

Martin Draušnik (Zagreb, 1981.) je svestrani glazbenik čija karijera obuhvaća solističke nastupe, recitale, komorne sastave te uloge koncertmajstora u različitim orkestrima. Diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Maje Dešpalj-Begović, a usavršavao se u Freiburgu i Stuttgartu. Djeluje kao docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te je član i osnivač nekoliko uglednih ansambala. Nastupao je diljem svijeta u prestižnim dvoranama i na poznatim festivalima, a svira na violini Fabricea Girardina iz 2000. godine.

Zita Draušnik (Čakovec, 1989.) započela je učiti violončelo sa šest godina te je nastavila školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osvojila je mnoge nagrade na međunarodnim natjecanjima i nastupala je uz brojne orkestre. Predstavljala je Hrvatsku na međunarodnim festivalima i koncertima diljem Europe. Diplomirala je s odličnim uspjehom u Beču te je dobitnica mnogih priznanja i stipendija.

Nadia Varga Modrić klavir uči od svoje pete godine. Magistrirala je studij glasovira u Grazu i usavršavala se kod brojnih istaknutih pedagoga. Kao solist, korepetitor i komorni glazbenik nastupala je diljem Hrvatske i inozemstva te je radila kao službeni korepetitor na raznim natjecanjima i tečajevima. Radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i nastupa u duetu sa Zitom Draušnik.

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom glazbenom događaju i uživate u vrhunskim izvedbama ovih talentiranih glazbenika.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime