windsurfing_juzina_sidebar_banner
Home Aktualno U znak zahvale njemački turisti na Rabu organizirali prigodno druženje za svoje spasioce

U znak zahvale njemački turisti na Rabu organizirali prigodno druženje za svoje spasioce

0
U znak zahvale njemački turisti na Rabu organizirali prigodno druženje za svoje spasioce

Foto: PU međimurska

Prošlog vikenda, točno godinu dana nakon nemilog događaja u kojem su jedva izvukli živu glavu, trojica od četvorice spašenih njemačkih državljana, s obiteljima su ponovno posjetili otok Rab te organizirali druženje u znak zahvalnosti za svoje spasioce.

U sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova “Sigurna turistička destinacija”, krajem lipnja prošle godine četvorica međimurskih interventnih policajaca na otoku Pagu pružala su ispomoć kolegama iz Policijske uprave ličko-senjske.

FOTO: PU međimurska
Rab danas oglas

U subotu, 24. lipnja 2023. godine hrabri međimurski plavci radili su u dnevnoj smjeni u Policijskoj postaji Novalja te nisu ni slutili što ih čeka toga dana. Očekivali su jedan uobičajen radni dan i ništa nije ukazivalo da će toga dana spašavati ljudske živote. No, upravo to se i dogodilo!

FOTO: PU međimurska

Naime, prošlo je godinu dana od nesretnog isplovljavanja četvorice njemačkih državljana s otoka Raba prema otoku Pagu. Prilikom noćnog povratka na otok Rab, digla se jaka bura i doživjeli su brodolom. Jedva su preživjeli, i to ponajviše zaslugom međimurskih policajaca Dalibora Turka, Dragutina Horvata, Marka Jagića i Nenada Veselka koji su im prvi pristigli u pomoć te ih zajedno s pripadnicima HGSS-a iz Stanice Gospić, izvukli na sigurno.

FOTO: PU međimurska

Prošlog vikenda, točno godinu dana nakon nemilog događaja u kojem su jedva izvukli živu glavu, trojica od četvorice spašenih njemačkih državljana, s obiteljima ponovno su posjetili otok Rab te organizirali druženje u znak zahvalnosti za svoje spasioce.

Bio je to emotivan susret kako za njih i njihove obitelji, tako i za policijske službenike te pripadnike HGSS-a. Sve su ih preplavile silne emocije, bilo je tu i suza te dugih zagrljaja.

FOTO: PU međimurska

Tijekom druženja prepričavali su se detalji nemilog događaja. Njemački turisti preživjeli su cijelu noć te sljedeće jutro, boraveći u uzburkanom moru, a pritom ih je na životu održavala silna želje da ponovno ugledaju i zagrle svoje najmilije.

Spašeni njemački turisti posebno emotivno opisivali su trenutak kada su ugledali svoje spasioce, policijske službenike, i to u trenucima kada su se već gotovo pomirili sa sudbinom da im nema pomoći.

FOTO: PU međimurska

HVALA je bio česta riječ te večeri te je bila je ispisana na majicama koje su njemački državljani nosili u znak zahvale svojim spasiocima tijekom druženja.

Takvi trenuci su dokaz i zahvala međimurskim policajcima da su odradili veliki “posao” te su pozvani na ponovni susret i sljedećih godina na datum “drugog rođendana” njemačkih državljana.

Izvor: Policijska uprava Međimurska
Foto: Policijska uprava Međimurska

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime