Home Aktualno Lopar na pripremama ugostio dvije stolnoteniske zvijezde – Ronalda Ređepa i Armaana Dalamala

Lopar na pripremama ugostio dvije stolnoteniske zvijezde – Ronalda Ređepa i Armaana Dalamala

0
Lopar na pripremama ugostio dvije stolnoteniske zvijezde – Ronalda Ređepa i Armaana Dalamala

Foto: Mumbai Mirror i evarazdin.hr

Lopar je nedavno imao čast ugostiti dvije stolnoteniske zvijezde – višestrukog prvaka Hrvatske u stolnom tenisu te predsjednika i trenera STK Starra, Ronalda Ređepa, i mladu „zvijezdu u usponu“ – 18-ogodišnjeg Indijca Armaana Dalamala iz Mumbaja, koji se ujedno sprema za Svjetsko školsko prvenstvo koje će se održati najesen u Bahreinu, te osvajača turnira US Open Table Tennis Division 4 Open category u Orlandu, o čemu je svojevremeno izvjestio Mumbai Mirror. Taj međunarodni turnir, na kojem je sudjelovalo 559 natjecatelja iz 28 zemalja, osvojio je kao 12-ogodišnjak, a velikih ambicija ima i dalje.

Armaan Dalamal. Foto: Lucian Borić

Ronald i Armaan nedavno su (14., 15. i 16. lipnja) trenirali u Sportskoj dvorani Lopar, a njihov boravak i pripreme u Loparu dogovorili su Centar za kulturu i sport Lopar, te Turistička zajednica Općine Lopar. Nakon napornih treninga, iskoristili smo priliku da i popričamo s njima.

Foto: Lucian Borić
Rab danas oglas

Ronald Ređep, koji je trenirao Armaana, ustvrdio je kako Općina Lopar ima veliki potencijal za produženjem turističke sezone, te kako bi niz vrhunskih stolnoteniskih ekipa, debelo u predsezoni i u posezoni, u Lopar mogli doći na pripreme. S novootvorenom sportskom dvoranom je također jako zadovoljan, te tvrdi kako udovoljava gotovo svim uvjetima koji trebaju stolnotenisačima, pa i onima na najvišoj razini.

Ronald Ređep. Foto: Lucian Borić

Ronald nam je ispričao i kako stolni tenis u Hrvatskoj, nažalost, nije dovoljno prepoznat od strane jedinica lokalnih samouprava te da iako stolnoteniski klubovi ostvaruju i znatno veće uspjehe od, primjerice, nogometnih, kod potrebne potpore je stvar obrnuta. Trenirajući mladog Armaana, objasnio nam je kako Indija trenutno radi veliki iskorak u stolnom tenisu ta da Indija, iako ima pregršt igrača i zainteresiranih za stolni tenis, ima premalo trenera.

Foto: Lucian Borić

Armaan je stolni tenis započeo igrati kada je imao osam godina, prvo iz zabave, a iako se bavio i drugim sportovima, ljubav prema tenisu je jednostavno prevladala. Nakon uspjeha na spomenutom US Open Table Tennis Division 4 Open category turniru, imao je još nekoliko uspjeha na lokalnim turnirima. Uz stolni tenis, ljubitelj je i nogometa, a kao i svi mi, i Armaan je s velikim uzbuđenjem iščekivao utakmicu Hrvatske i Španjolske (0:3) na Euru te nam otkrio kako će navijati za Hrvatsku, koju redovito posjećuje i koja mu se jako sviđa, te koju gotovo vidi i kao svoj „drugi dom“.

Foto: Lucian Borić

Nakon priprema u Loparu, trebao bi se vratiti kratko u Indiju, a u drugoj polovici srpnja bi se onda opet trebao vratiti u Hrvatsku. Osim nogometa, voli pratiti i golf, te tenis. Potvrdio nam je također da mu je Sportska dvorana Lopar odlično poslužila u pripremama. Naporno trenira gotovo svaki dan, izuzev nedjelje koja mu je za odmor.

Pripremio i razgovarao: Lucian Borić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime