Home Aktualno Domovinski pokret se oglasio o konstituiranju Gradskog vijeća – evo što su poručili sugrađanima!

Domovinski pokret se oglasio o konstituiranju Gradskog vijeća – evo što su poručili sugrađanima!

0
Domovinski pokret se oglasio o konstituiranju Gradskog vijeća – evo što su poručili sugrađanima!

Foto: Domovinski pokret | Facebook

S obzirom na razne dezinformacije i “prazne priče”, kako kažu, u Domovinskom pokretu Rab su odlučili tome stati na kraj, te svoje birače, članstvo, simpatizere i cjelokupno pučanstvo izvijestiti o svojim daljnjim koracima.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Rab danas oglas

“Drage Rabljanke i Rabljani, poštovani sugrađani!

Kao što znate 09.06.2024. godine na Rabu su održani prijevremeni izbori za Gradsko vijeće Grada Raba. Na izborima su učestvovale četiri liste i to: HDZ sa partnerima, SDP, nezavisna lista Municipium i Domovinski pokret. Na izbore je izašlo 43,52 % od ukupnog broja glasača, odnosno 3.050 glasača koji su iskoristili svoje demokratsko pravo. Karte su se posložile tako da je HDZ sa partnerima dobio 6 vijećnika, SDP 3 vijećnika, nezavisna lista Municipium 3 vijećnika i Domovinski pokret 1 vijećnik. Budući da u Gradsko vijeće ulazi 13 vijećnika, dolazimo do zaključka, da niti HDZ niti SDP, a isto tako niti Municipium ne mogu sastaviti većinu u vijeću bez Domovinskog pokreta.

Poštovani!
Dakle, izbori su završili i red je da svoje birače, članstvo, simpatizere i cjelokupno pučanstvo izvijestimo o svojim daljnjim koracima.

Zašto?

Između ostalog i zato što u akciju kreće i ulica, dezinformacije i prazne priče. U tim pričama, pored sveznajućih mudraca, sudjeluju nažalost i pojedinci u DP-u koji prikupljaju informacije i prenose ih svojem pravom taboru. Otvoreno blate i šire defetizam, pljuju po DP – u jer im je to zadatak. Uglavnom, sitni mali zlobnici koji svojim djelima i životom svakim danom sebe razotkrivaju i nije im mjesto među nama. Prepoznat će se.

Poštovani!
Kako Grad već duže vrijeme nema Vijeće i ne funkcionira normalno, Domovinski pokret je na svojem predsjedništvu odlučio, da svjesni situacije u kojoj smo se našli, odemo prema svim strankama na Rabu i nezavisnoj listi sa svojom idejom za koju smatramo da bi mogla biti prihvaćena od svih i da je riješenje naših problema. Tim više, što su nam iduće godine, u svibnju redovni lokalni izbori. Tako smo i učinili. Na poziv gradonačelnika, gospodina Grgurića, obavio sam naš prvi razgovor i upoznao ga sa idejom Domovinskog pokreta oko konstituiranja Vijeća. Nakon toga sam na moj poziv razgovarao sa gospodinom Ševerdijom iz nezavisne liste Municipium. Zatim smo na poziv gradonačelnika održali sastanak užeg predsjedništva Domovinskog pokreta i HDZ-a. U petak, 14.06. razgovarao sam sa gospodinom Brusićem i Debelićem iz SDP-a, a u subotu, 15.06. gospodin Gvačić, Matošić i ja, razgovarali smo sa gospodom Sandalićem i Ševerdijom iz nezavisne liste Municipium. Svima gore navedenima stavili smo na “stol” našu ideju kako premostiti idućih 11 mjeseci do redovnih lokalnih izbora.

Koja je naša ideja?

Odlučili smo da svim političkim strankama i nezavisnoj listi, čiji bi vijećnici trebali činiti Gradsko vijeće Grada Raba, ponudimo Tehničko vijeće, da ZAJEDNO, svi skupa, provodimo i predlažemo svoje ideje i projekte kroz djelovanje u Gradskom vijeću Grada Raba.

Budući da smo mi iz Domovinskog pokreta jezičak na vagi između HDZ – a i na drugoj strani SDP -a i Municipiuma, želimo mjesto predsjednika Gradskog vijeća i tražimo da se odmah krene u izradu projektne dokumentacije i u realizaciju izgradnje novog vrtića na Rabu.

Domovinski pokret ne traži nikakve pozicije u Nadzornim odborima i Upravnim vijećima. Ne tražimo nikakve direktorske pozicije niti bilo kakve druge benificije. Ono što želimo je da kroz mjesto predsjednika Gradskog vijeća Grada Raba stanemo između dva politička bloka.

Nadamo se da će prevladati razum i da ćemo svi zajedno podržati ovu našu inicijativu svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Ukoliko ova naša misao vodilja ne bude prihvaćena, gubimo još mjesec, dva na pregovore i prepucavanja, a sve na štetu naše zajednice.

Poštovani!
Molimo sve političke stranke i nezavisnu listu Municipium da dobro razmisle o našem prijedlogu prije nego što donesu konačnu odluku.

S poštovanjem
Domovinski pokret Rab”

Izvor: Domovinski pokret Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime