Home Aktualno Najava kampanje povodom 20 godina obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi

Najava kampanje povodom 20 godina obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi

0
Najava kampanje povodom 20 godina obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi

Foto: PGŽ

Danas je u sjedištu Primorsko-goranske županije održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena kampanja obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi.

O važnosti obilježavanja i značaju darivatelja krvi govorila je pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, pročelnica UO za zdravstvo Vesna Čavar, ravnateljica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Branka Maračić te voditeljica Jedinice za prikupljanje krvi Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka Snježana Buneta Skorup.

Rab danas oglas

Dvadeseta obljetnica Svjetskog dana darivatelja krvi predstavlja važnu priliku za osvrt na postignuća, suočavanje s izazovima i razmišljanje o budućnosti u kojoj bi sigurna transfuzija krvi bila podjednako dostupna svima.

Ovogodišnja globalna kampanja nosi slogan “20 godina obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi – 14. lipnja 2024. Hvala vam darivatelji krvi” te obilježava prekretnicu i duboki utjecaj koje je davalaštvo krvi imalo na živote oboljelih osoba, ali i samih davatelja.

Donosimo vam i promotivni videozapis s porukama primatelja krvi koji doista vrijedi pogledati.

 

Izvor: Primorsko-goranska županija