Home Aktualno Pogledajte kako je Rab glasao na izborima za Europski parlament

Pogledajte kako je Rab glasao na izborima za Europski parlament

0
Pogledajte kako je Rab glasao na izborima za Europski parlament

Foto: RabDanas

Na Rabu je izlaznost na izbore za zastupnike u Europski parlament bila gotovo dvostruko bolja nego na razini cijele Hrvatske, a i u Gradu Rabu i u Općini Lopar slavio je HDZ.

Vrlo niska izlaznost, vjerojatno među najslabijima u Europskoj uniji, obilježila je izbore za zastupnike u Europski parlament iz Republike Hrvatske, no to se ne može reći i za otok Rab.

Rab danas oglas

Sigurno je tome razlog što su se paralelno s EU izborima na području Grada Raba birali i novi članovi Gradskog vijeća, pa je izlaznost bila 43,92 posto, što je dvostruko bolje (21,34%) nego na razini cijele Hrvatske.

Najviše glasova u Gradu Rabu dobio je HDZ sa 36,87 posto, drugo mjesto po broju glasova osvojila je lista SDP-a i partnera (28,62 posto), dok je još rezultat spomena vrijedan napravio Domovinski pokret s 8,91 posto.

I u Općini Lopar je izlaznost bila debelo iznad one na razini cijele Hrvatske, pa je tako izborima za zastupnike u Europski parlament pristupilo 32,30 posto birača,a uvjerljivu pobjedu je odnio HDZ koji je osvojio točno 50 posto glasova.

SDP, “DO i SIP”, CENTAR, HSS, GLAS su zajedno dobili povjerenje 20,53 posto glasača, dok je ovdje Domovinski pokret osvojio 7,14 posto glasova.

Zanimljivo je spomenuti da u postocima daleko od DP-a nisu bili ni Ričard Nezavisni sa 5,65 posto, a ni influencerica Nina Skoćak sa 4,46 posto glasova.

Autor: Mario Kojundžić