Home Aktualno U ŽSB Insula održana promocija zdravstvenih zanimanja za rapske osnovnoškolce i srednjoškolce

U ŽSB Insula održana promocija zdravstvenih zanimanja za rapske osnovnoškolce i srednjoškolce

0
U ŽSB Insula održana promocija zdravstvenih zanimanja za rapske osnovnoškolce i srednjoškolce

Foto: ŽSB Insula

Učenici osnovne i srednje škole posjetili su ŽSB Insula. 

Imajući u vidu deficit kadrova u zdravstvu i promišljajući o budućnosti bolnice, ali i zdravstvenog sustava općenito, u travnju i svibnju u SŠ Markantuna de Dominisa Rab i u OŠ Ivana Rabljanina Rab održali su tri promocije zdravstvenih zanimanja.

Rab danas oglas

Ravnateljica prof. dr. sc. Vesna Šendula Jengić učenicima osmih razreda te 3. i 4. razreda gimnazije predstavila je različite poslove u zdravstvu s posebnim osvrtom na obrazovanje koje je potrebno za njihovo obavljanje.

Učenici su tako upoznati sa zanimanjima liječnika, medicinske sestre, biokemičara, farmaceuta, radiologa, laboratorijskih tehničara, farmaceutskih tehničara,  fizioterapeuta, nutricionista itd., kao i suradnih zanimanja logopeda, psihologa, radnih terapeuta, socijalnih pedagoga, pedagoga, socijalnih radnika…

ŽSB Insula djeluje već gotovo sedam desetljeća i najveći je cjelogodišnji poslodavac na otoku te su učenicima predstavljene i mogućnosti stipendiranja, zapošljavanja i specijalizacija u ovoj ustanovi.

Dio osmaša koji su iskazali dodatan interes  20. svibnja ugostili smo u ŽSB Insula. Djelatnici ŽSB Insula predstavili su im Medicinsko-biokemijski laboratorij, Bolničku ljekarnu, Radiološki kabinet, Polikliniku Insula, prostorije Fizikalne terapije i rehabilitacije, Senzorni kabinet, Snoezelen sobu i ostale prostore Odsjeka integrativne rehabilitacije.

”Nadamo se da smo učenike uspjeli zainteresirati i približiti im zdravstvena i suradna zanimanja te da će se neki u njima pronaći, možda i kao budući djelatnici naše ustanove” kazali su iz ŽSB Insula.