Home Vijesti Bogatim nizom aktivnosti i rapski srednjoškolci obilježili Dan Europe

Bogatim nizom aktivnosti i rapski srednjoškolci obilježili Dan Europe

0
Bogatim nizom aktivnosti i rapski srednjoškolci obilježili Dan Europe

Foto: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Dan Europe, čiji se datum ujedno poklapa i s Danom Grada Raba, u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab, obilježen je kroz nekoliko aktivnosti za učenike.

S obzirom na činjenicu da je Dan Europe prilika za promicanje uloge koju EU ima za svakodnevni život građana, junior ambasadori proveli su anketu među građanima otoka o tome što isti misle o utjecaju europskih politika i vrijednosti europskih projekata koji ih okružuju.

Rab danas oglas

Po završetku ispitivanja, junior ambasadori istaknuli su skeptičnim sudionicima ankete značaj koji gore navedeni aspekti imaju za njihov život, te su ih pozvali da u lipnju izađu na izbore za Europski parlament i budu dio promjene.

FOTO: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Odabrana aktivnost za obilježavanje Dana Europe bio je i video-uradak s najpoznatijim jelima i slasticama u zemljama Europske Unije. Navedenu je aktivnost rapska srednja škola provela zajedno s Prvom riječkom hrvatskom gimazijom, Gimnazijom Pula, krčkom SŠ Hrvatski kralj Zvonimir, SŠ Zvane Črnje Rovinj i Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile Pazin.

Rapskim juniori ambasadorima 3.b i 3.g razreda zadatak je bio predstaviti poznata jela Austrije, Danske, Hrvatske, Luksemburga i Poljske. Izrađujući jela i snimajući njihovu pripremu, junior ambasadori proširili su svoje znanje o kulturi i kulinarstvu navedenih zemalja, a pritom su se i dobro zabavili uz svoje mentorice Lorenu Pahljinu i Marinu Beg Umiljenović.

Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab