Home Aktualno Općini Lopar najviši iznos za sufinanciranje projekata razvoja otoka iz proračuna PGŽ-a

Općini Lopar najviši iznos za sufinanciranje projekata razvoja otoka iz proračuna PGŽ-a

0
Općini Lopar najviši iznos za sufinanciranje projekata razvoja otoka iz proračuna PGŽ-a

Foto: RabDanas

Temeljem Odluke o odabiru projekata razvoja otoka za sufinanciranje iz Proračuna Primorsko-goranske županije za 2024. godinu Općina Lopar je dobila 20.000,00 eura za sanaciju obalnog zida u Loparu.

Župan Zlatko Komadina je početkom tjedna predstavio rebalans konsolidiranog proračuna PGŽ koji raste za 39 milijuna eura. Utvrđenim prijedlogom rebalansa konsolidirani proračun PGŽ-a za 2024. godinu povećava se za 39 milijuna eura, odnosno raste s 256 milijuna eura na iznos od 295 milijuna eura, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni financijski izvještaji koji će se razmatrati na 27. sjednici Županijske skupštine.

Rab danas oglas

Na konferenciji za novinare se, među ostalim, govorilo i o rasporedu sredstava iz Fonda za Gorski kotar, odabiru programa/projekata ravnomjernog razvitka, regionalnog razvoja te programa za otoke, o čemu je javnost informirao pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

Naglasio je da se radi o ukupnom iznosu od oko 1,2 milijuna eura koji se raspoređuje na 22 jedinice lokalne samouprave. Među njma je i Općina Lopar s projektom održavanja pomorskog dobra – obalni zid u Loparu.

Odlukom od 6. svibnja 2024. odabiru se projekti razvqa otoka za sufinanciranje iz Proračuna Primorsko-goranske županije za 2024. godinu temeljem provedenog Javnog poziva, te se za sufinanciranje istih rasporeduju sredstva osigurana u proračunu PGŽ za 2024.

Općina Lopar prijavila je kao projekt radove na održavanju pomorskog dobra – održavanju/sanaciji obalnog zida u Loparu za što je iz proračuna Primorsko-goranske županije dobila 20.000,00 eura.

To je ujedno i najviši iznos koji je dodijeljen ovom Odluku prijavljenim i odobrenim projektima. Ostali prijavitelji (Općina Punat, Općina Vrbnik, Općina Omišalj) dobili po 10.000,00 eura za svoje projekte.

Izvor: Primorsko-goranska županije

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime