Home Aktualno U ŽSB Insula dolazi sjajna monodrama ,,Ispit savjesti”

U ŽSB Insula dolazi sjajna monodrama ,,Ispit savjesti”

0
U ŽSB Insula dolazi sjajna monodrama ,,Ispit savjesti”

Foto: Hrvoje Hodak

Nakon uspješnice „A odakle ste Vi, gospođo?“, za građanstvo,  djelatnike i osobe na liječenju i rehabilitaciji u bolnici, ŽSB Insula organizira gostovanje sjajne predstave „Ispit savjesti“, monodrame prema prozi Tina Ujevića koju izvodi poznati glumac Robert Kurbaša.

Gostovanje će se održati u utorak, 21. svibnja 2024., u Kongresnoj dvorani zgrade Astra (upravna zgrada bolnice) s početkom u 14:00 sati. Ulaz je slobodan i za građanstvo uz prethodnu prijavu putem e-maila na: knjiznica@sb-insula.hr

Rab danas oglas

O PREDSTAVI “ISPIT SAVJESTI”

  • Izvedba: Roberta Kurbaša
  • Scenska prilagodba, režija i gluma: Robert Kurbaša
  • Glas duše: Jelena Bosančić
  • Stručni suradnik: Tomislav Najev
  • Autor glazbe: Miki Nopling
  • Kostimografija: Marta Buzolić
  • Majstor tona i rasvjete: Hrvoje Hodak

Monodrama „Ispit savjesti“ dio je autorskog projekta glumca Roberta Kurbaše, koji uz to što se pojavljuje na sceni, potpisuje scensku prilagodbu i režiju.

Kralježnica predstave je istoimeni esej Tina Ujevića oko kojega je Kurbaša vješto isprepleo druge Ujevićeve prozne tekstove pa se na sceni, u obraćanju samome sebi, ali istodobno i publici, dotiče svevremenih tema, tema bliskih i suvremenom čovjeku. Kurbaša postavlja pitanja, ona ista koja je postavljao i Ujević – o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, iluzijama i stvarnosti, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti. Ova je predstava borba sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću – ispit savjesti koji glumca, ali i gledatelja vodi do katarze. Jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su pa predstava tjera na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti.

Izvor: ŽSB Insula